U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bouwbonden organiseren maandag staking
ROTTERDAM, 17 APRIL. Stakingen in de bouw zijn vrijwel onafwendbaar nu de werkgevers niet gereageerd hebben op het ultimatum van de bonden dat gistermiddag afliep. De bouwbonden gaan met ingang van maandag stakingen organiseren.

Kroonprins leed aan ziekte
ROTTERDAM, 17 APRIL. Prins Willem-Alexander (31) heeft de ziekte van Besnier-Boeck gehad. Dat heeft Eef Brouwers, directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst, bevestigd. De ziekte van Besnier-Boeck is een auto- immuunziekte, waarbij het menselijk afweersysteem zich, indien de ziekte doorzet, tegen het eigen lichaam keert.

Plannen voor ontwapening Irak
NEW YORK, 17 APRIL. Groot-Brittannië en Nederland hebben in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een gezamenlijk voorstel ingediend om de omstreden ontwapeningscommissie voor Irak, UNSCOM, te vervangen door een nieuw orgaan dat de verdere ontwapening van Irak ter hand neemt.

Onderzoek ramp Bijlmer te laat
AMSTERDAM, 17 APRIL. Het strafrechterlijk onderzoek naar een aantal openstaande vragen over de Bijlmerramp zal vermoedelijk nog niet zijn afgerond als de parlementaire enquêtecommissie Vliegramp Bijlmermeer volgende week haar eindrapport openbaart. Dat heeft de Amsterdamse hoofdofficier van justitie mr. J. Vrakking desgevraagd bevestigd.

Greenspan hekelt handelspolitiek
DALLAS, 17 APRIL. Voorzitter Alan Greenspan van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve Bank, heeft gisteren fel uitgehaald naar het groeiende marktprotectionisme in de Verenigde Staten.

Ajax eigenaar club in Ghana
AMSTERDAM, 17 APRIL. Ajax heeft een meerderheidsbelang gekocht in de Ghanese club Obuasi Goldfields. De onderhandelingen met de voormalige landskampioen werden deze week afgerond. Ajax heeft al belangen in het Zuid-Afrikaanse Cape Town en Germinal Beerschot Antwerpen in België.

Minister: Rijden op rekening geen dogma
DEN HAAG, 17 APRIL. Minister Netelenbos (Verkeer) zal het rekeningrijden meteen staken als blijkt dat deze omstreden maatregel tegen de files op de snelwegen in de Randstad te weinig effect heeft. De minister zei dit gisteren tijdens een debat met ANWB-directeur Nouwen dat deze krant organiseerde.

NRC Webpagina's
17 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)