U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok: referendum snel door senaat
DEN HAAG, 6 MAART. Het kabinet ,,stelt alles in het werk'' om de nog zittende Eerste Kamer te laten instemmen met de invoering van het referendum. Dat heeft de ministerraad gisteren besloten in een ,,nuttige, uitgebreide gedachtewisseling'' over de uitslag van de Provinciale-Statenverkiezingen, aldus premier Kok.

Twaalf gevallen auto-immuunziekte in Bijlmer
DEN HAAG, 6 MAART. Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam is het afgelopen jaar niet met vier, maar met twaalf gevallen van auto-immuunziekte geconfronteerd. Dit zei patholoog-anatoom J. Weening gisteren voor de enquêtecommissie Bijlmerramp. De twaalf gevallen van auto-immuunziekte worden in de medische wereld als opmerkelijk en verontrustend beschouwd.

Voorstel CAO rijksambtenaren 'onacceptabel'
DEN HAAG, 6 MAART. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) biedt rijksambtenaren 2,5 procent loonsverhoging in een CAO met een looptijd van negentien maanden. De vakbonden vinden Pepers voorstellen ,,onacceptabel''.

Beurs in New York naar record
NEW YORK, 6 MAART. Cijfers over de groei van het aantal banen in de Verenigde Staten hebben de aandelenkoersen op Wall Street gisteren opgestuwd naar een nieuw record. Het Dow Jones-koersgemiddelde van belangrijkste aandelen eindigde bijna 269 punten (2,85 procent) hoger op 9736,08 punten.

Apothekers naar de rechter
DEN HAAG, 6 MAART. De beroepsorganisatie voor apothekers KNMP stapt naar de rechter om minister Borst van Volksgezondheid in een kort geding te dwingen inzicht te geven in de praktijkkosten van apothekers.

Hakkinen op eerste startplaats
ROTTERDAM, 6 MAART. Wereldkampioen Mika Hakkinen (McLaren Mercedes) veroverde vandaag in Melbourne in de laatste seconden van de kwalificatietraining de pole-position voor de eerste race, morgen, van het Formule I-seizoen. Op twee staat teamgenoot David Coulthard, voor Michael Schumacher (Ferrari).

NRC Webpagina's
6 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)