U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lichaam van Sybine Jansons gevonden
UTRECHT, 25 FEBR. Het stoffelijk overschot van de dertienjarige Sybine Jansons uit Maarn is gisteravond aangetroffen in het riviertje de Groote Heicop in Breukelen. Het meisje verdween op 19 januari toen zij van school onderweg naar huis was.

Economie met 3,7 procent gegroeid
DEN HAAG, 25 FEBR. De Nederlandse economie is vorig jaar met 3,7 procent gegroeid, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat is de snelste toename van het volume van het bruto binnenlands product sinds 1990. De consumptieve bestedingen, vooral duurzame goederen, stegen met 4,4 procent. Dat is het hoogste groeicijfer sinds 1976. 1998 kwamen er zo'n 200.000 banen bij, ongeveer even veel als in 1997. Volgens P. Oomens, die vanmorgen voor het CBS de jaarcijfers presenteerde, mag 1998 'het jaar van de consument' worden genoemd.

Huub Kerstens overleden
AMSTERDAM, 25 FEBR. De componist en koordirigent Huub Kerstens is plotseling overleden. Kerstens dirigeerde onder meer het Koor Nieuwe Muziek en het Theaterkoor in Amsterdam. Als componist werkte hij aan een opera die over twee jaar in première zou gaan. Vorig jaar dirigeerde hij met groot succes de 'Meezing-Mattheus'.

Borst wil boete op douceurtjes artsen
DEN HAAG, 25 FEBR. Minister Borst (Volksgezondheid) wil de farmaceutische industrie, artsen en apothekers boetes tot maximaal tweehonderdduizend gulden opleggen als zij zich te buiten gaan aan marketingactiviteiten. Strafbaar wordt zowel de leverancier die cadeaus aanbiedt als de arts of apotheker die erom vraagt.

Vrijspraak geëist in 'bloedproces'
PARIJS, 25 FEBR. Het openbaar ministerie in Frankrijk heeft vrijspraak geëist tegen oud-premier Laurent Fabius, en een openbare berisping tegen andere betrokkenen bij het Franse bloedschandaal. Door transfusies met besmet bloed werden in 1985 en daarna vierduizend mensen met hiv besmet, Van hen zijn er zeshonderd inmiddels overleden.

DSM verwacht minder winst
HEERLEN, 25 FEBR. Het chemieconcern DSM verwacht dit jaar minder winst te maken als gevolg van ,,moeilijke marktomstandigheden''.

NRC Webpagina's
25 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)