U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beraad varkens in impasse
DEN HAAG, 24 FEBR. De varkensvakbond NVV en land- en tuinbouworganisatie LTO-Nederland zijn het niet eens met minister Apotheker (Landbouw) over de uitleg van het vonnis over het uitstel van de Wet Herstructurering Varkenshouderij. Dat bleek vanochtend na afloop van een informeel spoedoverleg. Gisteren schorste de president van de Haagse rechtbank gedeelten van deze wet op.

Kosovo: geen akkoord
RAMBOUILLET, 24 FEBR. De Kosovo-conferentie in Rambouillet is gisteren geëindigd zonder akkoord, maar met de afspraak dat op 15 maart verder wordt gepraat. Dan moet een ontwerp-akkoord worden getekend dat door de Albanezen in principe is aanvaard, maar dat door de Serviërs vooralsnog wordt afgewezen.

President Habibie in opspraak door telefoongesprek
JAKARTA, 24 FEBR. Het al maanden durende onderzoek van het openbaar ministerie in Indonesië naar de bezittingen van oud-president Soeharto is een farce, zo blijkt uit een afgeluisterd telefoongesprek tussen de Indonesische president Habibie en de openbaar aanklager, procureur-generaal Andi Ghalib.

Schorsing RIVM niet toegestaan
UTRECHT, 24 FEBR. De schorsing van J. de Kwaadsteniet door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) moet per 3 maart ongedaan worden gemaakt, zo heeft de Utrechtse rechtbank bepaald. De Kwaadsteniet was eind januari geschorst omdat hij in het dagblad Trouw kritiek had geuit op het RIVM. Dat zou zich te veel baseren op modellen, in plaats van op metingen.

Prinses Juliana trekt zich terug
DEN HAAG, 24 FEBR. Prinses Juliana (89) zal geen officiële verplichtingen in het openbaar meer aanvaarden. Haar negentigste verjaardag, op 30 april, zal zij in kleine familiekring vieren. Dat heeft de prinses gisteren in een door haar ondertekende brief laten weten.

Bij vliegongeluk in China 51 doden
PEKING, 24 FEBR. Bij een vliegtuigongeluk in het zuidwesten van China zijn vanochtend 64 mensen om het leven gekomen. Het toestel, een TU 154 van de Chinese maatschappij Southwest Airlines, zou in de lucht zijn geëxplodeerd.

Wilfried Martens uit de politiek
BRUSSEL, 24 FEBR. Oud-premier Wilfried Martens (62) trekt zich terug uit de Belgische politiek omdat de Vlaamse christendemocratische CVP heeft besloten hem niet bovenaan de lijst voor de Europese verkiezingen in juni te plaatsen.

Borst wil advies over asielbeleid
DEN HAAG, 24 FEBR. Vice-premier Borst (D66) vindt dat er zo snel mogelijk een staatscommissie moet komen die het kabinet binnen vier maanden adviseert over het asielbeleid. Die commissie moet bekijken welke extra maatregelen nodig zijn om de snel groeiende stroom asielzoekers te verwerken.

NRC Webpagina's
24 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)