U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

BVD infiltreerde in rivaal van CPN
De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) heeft vanaf eind jaren zestig actief bijgedragen aan de vorming van de politieke partij waaruit in 1972 de SP (Socialistische Partij) is voortgekomen. Dit is bevestigd door vijf oud-leiders van de Kommunistische Eenheidsbeweging Nederland (marxistiesleninisties), KEN(ml). Deze maoïstische partij, die in 1970 in Rotterdam een van de grotere havenstakingen organiseerde, scheurde in 1971 en ging een jaar later voor het grootste deel over in de SP.

Meer greep van NOS op budget omroepen
Staatssecretaris Van der Ploeg (media) ontneemt de omroepverenigingen in Hilversum de greep op 250 miljoen gulden van hun gezamenlijke budget. Daarmee wil hij dat de raad van bestuur van de NOS programma's laat maken die zich meer onderscheiden van de commerciële zenders.

Van Aartsen wenst eerlijk proces Öcalan
DEN HAAG, 20 FEBR. Minister Van Aartsen van Buitenlandse Zaken vindt dat als de gevangen Koerdenleider Öcalan geen fair proces krijgt, Turkije niet in aanmerking komt voor lidmaatschap van de Europese Unie. Dat zei hij gisteravond op een VVD-bijeenkomst in Dronten.

Geld voor A4 gaat naar treintunnel
De A4 Midden Delfland, tussen Delft en Schiedam, wordt alleen aangelegd als daar particulier geld voor beschikbaar komt. Het geld dat het kabinet voor het stuk snelweg had gereserveerd gaat naar de aanleg van een spoortunnel in Delft en gedeeltelijke verdubbeling van de spoorlijn bij Abcoude. Het gaat om 430 miljoen gulden.

Lotti van der Gaag overleden
ROTTERDAM, 20 FEBR. Gistermorgen is in een ziekenhuis in Nieuwegein de beeldhouwster en schilderes Lotti van der Gaag (1923) overleden. Zij behoorde vanaf de jaren vijftig tot de experimentele avantgarde, tot Cobra, en werkte in hetzelfde Parijse ateliercomplex als Appel en Corneille.

Rotterdams geld voor film en video
ROTTERDAM, 2O FEBR. De gemeente Rotterdam overweegt vier miljoen gulden per jaar te investeren in de ontwikkeling van de audiovisuele sector. In navolging van Amerikaanse steden wordt een aparte functionaris belast met het stimuleren van film en video.

Koningin en prins zijn ingesneeuwd
ROTTERDAM, 20 FEBR. Koningin Beatrix en prins Claus zijn ingesneeuwd in de Alpen en kunnen door hevige sneeuwval het Oostenrijkse skioord Lech niet verlaten. De plaatselijke autoriteiten zullen vandaag bekijken of personenvervoer over de weg mogelijk is. ,,Eventueel zal de koningin met een helikopter ontzet worden'', aldus een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst.

NRC Webpagina's
20 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)