U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kabinet heeft extra meevaller van 800 miljoen
DEN HAAG, 15 FEBR. In de laatste dagen van 1998 is nog eens 800 miljoen gulden aan extra belastinginkomsten in de schatkist gestroomd. Dankzij de uitbundige economische groei vorig jaar hebben zowel bedrijven als burgers meer belasting betaald dan eerder werd geraamd.

Politie vliegt mee op Paramaribo
ROTTERDAM, 15 FEBR.Op de vluchten tussen Amsterdam en Paramaribo laat KLM in samenwerking met de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM voortaan twee leden van de Surinaamse militaire politie meereizen om overlast door passagiers te voorkomen.

Irak bedreigt Koeweit en Saoedi-Arabië
BAGDAD, 15 FEBR. Irak heeft Saoedi-Arabië en Koeweit gisteren opgeroepen Amerikaanse en Britse vliegtuigen niet langer vanaf hun grondgebied te laten opereren in de No-fly zone boven Zuid-Irak, en met vergelding gedreigd als ze de patrouilles laten doorgaan.

Vonnis in kort geding: medicijn volledig vergoed
DEN HAAG, 15 FEBR. Apothekers moeten de volledige prijs vergoed krijgen van het geneesmiddel Neupogen. Dit heeft president A.H. van Delden van de Haagse rechtbank eind vorige week bepaald in het kort geding dat de fabrikant van het medicijn, Amgen, had aangespannen.

Campagneruzie PvdA en VVD
UTRECHT, 15 FEBR. Bij de start van de campagnes voor de Statenverkiezingen, begin volgende maand, hebben de coalitiepartners PvdA en VVD zich dit weekeinde tegen elkaar afgezet.

Hillary Clinton senator in 2000?
WASHINGTON, 15 FEBR. Nu het impeachment-spektakel rond haar echtgenoot voorbij is, overweegt Hillary Clinton haar kandidatuur voor een Senaatszetel in New York in het jaar 2000.

Drug 'wapen' bij verkrachtingen
EINDHOVEN, 15 FEBR. De landelijke politie-unit Synthetische Drugs in Eindhoven onderzoekt of de partydrug gamma hydroxy boterzuur (GHB) gebruikt is bij een aantal recente verkrachtingen waarbij de dader zijn slachtoffer van te voren bedwelmde.

Molukken: 15 doden bij rellen
JAKARTA, 15 FEBR. De Molukken zijn afgelopen weekeinde opniew het toneel geweest van religieus geweld. Bij gevechten tussen christenen en moslims op het eiland Haruku ten minste vijftien mensen om het leven.

NRC Webpagina's
15 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)