U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

20 eeuwen zien op u neer. In deze aflevering van de serie over de korte wereldgeschiedenis aandacht voor het christendom. In 496 werd Clovis de eerste koning der Franken gedoopt en daarmee werd het christendom de religie van Europa na de val van het Romeinse Rijk. Radio 5, 15.00-15.30u.

Het studiehuis. Vanmiddag onder anderen staatssecretaris Rick van der Ploeg en minister Jan Pronk over armoedebestijding en een evenwichtige verdeling van de welvaart. Radio 5, 15.30-16.00u.

NPS Thema. Over de Fransman Maurice Martenot die zijn elektronisch instrument 'Ondes Martenot' in april 1928 ten doop hield en waarvoor een groot aantal muziekstukken zijn geschreven, soms als solo-instrument, soms als hemels aandoende klankkleur bij koor of orkest. Het instrument, waarvan de klank het midden houdt tussen een lyrische sopraan en een zuiver bespeelde zingende zaag, is min of meer uitgestorven. Radio 4, 15.30-16.32u.

Volgspot live. Optredens van o.a. zangeres Soesja Citroen, de Surinaamse kaseko-groep Yakki Famirie en cabaretier Richard Groenendijk. Radio 2, 22.04-24.00u.

4 FM. Optreden van de formatie Noujoum Rai, opgenomen op 7 juni tijdens het Dunya Festival in Rotterdam. Radio 4, 23.40-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor een nieuw album waarop Charles Aznavour samenwerkt met musici als Dianne Reeves en jazz-pianist Michel Petruciani. Ook een concert uit 1984 van Chet Baker met Jean Toots Thielemans en Rosemary Clooney in een eerbetoon aan Frank Sinatra en Judy Garland. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

De andere wereld van zondagmorgen. Eerste van een serie van vier dialogen tussen 'binnen- en buitenlanders', geschreven door de in Noorwegen wonende socioloog Zjelko Vukovic onder de titel De laatste kannibaal is opgegeten. Ook een portret van de Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam. Radio 1, 7.07-8.00u.

OVT. Een gesprek met de econoom dr. C. de Voogd over de teloorgang van de scheepsbouw in Nederland en het wel of niet voortbestaan van De Schelde. Ook een gesprek met Bert van den Braak die afgelopen week promoveerde op op de geschiedenis en betekenis van de Eerste Kamer. Ook het laatste deel van de serie over vroedvrouwen. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Debat over de rede van de Duitse schrijver Martin Walser waarin hij zegt dat de holocaust en de concentratiekampen worden gebruikt om het schuldgevoel bij Duitsers levend te houden. Hoe normaal is Duitsland? Verder dominee 't Spijker over het rapport van African Rights en over de rol van de kerken in Rwanda. Radio 5, 13.02-15.00u.

NPS Thema. In deze korte uitzending over het werk van de Fransman Maurice Martenot met het naar hem genoemde muziekinstrument Ondes Martenot het bekendste deel uit Turangalîla Symfonie van Messiaen Le Jardin du Sommeil d'Amour. Radio 4, 16.15-16.30u.

Volgspot. Live gesprek met actrice Petra Laseur naar aanleiding van haar rol in de lunchvoorstelling Noorderzon van Moniek Kramer. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Gesprek over de operaproductie Pique Dame van Pjotr Tsjaikowski bij de Nederlandse Opera met bas Harry Peeters en operaliefhebber Chris Engelen. Verder onder meer schrijfster Manon Uphoff over laatste boek en actrice Karina Holla over de voorstelling De scrupuleuzen van Rense Royaards. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
5 EN 6 DECEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)