U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Portretten van drie Marokkaanse vrouwen van de lokale omroep Radio Karama in Bilthoven. Zij praten o.a. over hoofddoekjes, Nederlandse humor, positief denken en criminele jongeren. Radio5, 14.02-15.00u.

De wereld van het Franse chanson. Vanmiddag aandacht voor het literaire chanson met tekst en muziek van Prévert, Aragon, Ferré en Beaudelaire. Radio 5, 15.02-16.00u.

Die Walküre. Opera van Wagner uitgevoerd door het koor en orkest van de Bayreuther Festspiele onder leiding van dirigent James Levine. Met o.a. tenor Poul Elming en de bassen Hans Sotin en John Tomlinson. Radio 4, 18.02-22.30u.

Volgspot-live. Marcel de Groot maakt op basis van het Volgspot-archief een keuze uit een aantal optredens waaronder de groep Sjako! en de groep De Nieuwe Snaar. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Opnamen van The Afro Cuban All Stars van 7 juni tijdens het Dunya Festival in Rotterdam. Radio 4, 22.30-24.00u.

Easy listening. Michel Legrand met een eerbetoon aan Big Band- hits, John Williams soundtrack voor de nieuwe Spielberg film Saving Private Rayn en jazz-bassist Christian McBride in de muziek van Stevie Wonder, Sly Stone en Earth, Wind & Fire. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

De andere wereld van zondagmiddag. Schrijver Willem van Toorn zoekt de schoonheid van de noordelijke landschappen zoals de Waddenkust, de Drentse Esdorpen, parken bij Groningse kastelen en Friese landgoederen. Radio 5, 13.08-15.00u.

Radio 1-journaal. Het PvdA-Tweede Kamerlid Judith Belinfante en voormalig directeur van het Joods Historisch Museum praten o.a. over de motieven om in de politiek te gaan, het grote stedenbeleid en het oorlogsdrama Srebrenica. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Discussie over het verdwijnen van het hoorspeluur bij de publieke omroep op Radio 4 met ingang van 1 september. Het debat met o.a. Marlies Cordia (Humanistische Omroep) en Radio 4-zendercoördinator Michel van Bergen Henegouwen, zal in het bijzonder gaan over de kosten van het hoorspel en de belangstelling van de luisteraar voor dit bijzondere genre. Radio 2, 16.02-18. 00u.

Opslag. Hoorspel van Georges Perec in de vertaling van Frieda Pittoors met Peter Sonneveld, Hilde Smit, Bert Luppes, Elsie de Brauw en Raphael Troch. Perec behandelt in dit hoorspel de pogingen je superieuren te pakken te krijgen als het om salarisverhoging gaat. Hij heeft geen gebruik gemaakt van personages maar van een aantal stemmen waarmee het hoorspel tot een minimale taalmuziek wordt getransformeerd. Radio 4, 18.00-19.00u.

MAANDAG

Formule 1. Aflevering in een radioserie over het gezin. Vandaag aandacht voor sleutelkinderen (sleutel om de nek en na school thuiskomen in een leeg huis omdat pa en ma werken), het verwennen van kinderen en waarom adoptiekinderen per se willen weten wie hun ouders zijn. Radio1, 14.02-16.00u.

Ophef en vertier. In het eerste uur acteur Willem Nijholt, in het tweede uur Jasperina de Jong. 14.02-16.00u.

Boven het Dal. Herhaling van het gesprek met filosoof Cornelis Verhoeven die besloot geen priester te worden, en tot 1993 hoogleraar in de wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam was. Radio 5, 16.02-16.45u.

NRC Webpagina's
22 EN 23 AUGUSTUS 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)