U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Schilderij Cézanne blijft in Nederland
ROTTERDAM, 27 FEBR. Het schilderij Landschap bij Aix met de Tour César (1895) van Paul Cézanne blijft in Nederland. Het doek, dat naar het buitenland verkocht dreigde te worden, is door de eigenaar in langdurige bruikleen gegeven aan de Stichting Willem van der Vorm, die het in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zal onderbrengen.

Onrust over Indonesië groeit, VS voeren druk op
JAKARTA, 27 FEBR. De Verenigde Staten en andere industrielanden zijn een nieuw offensief begonnen om president Soeharto van Indonesië ertoe te bewegen strikte uitvoering te geven aan de hervormingsmaatregelen die zijn overeengekomen met het Internationale Monetaire Fonds.

Schietpartij in centrum Den Helder
DEN HELDER, 27 FEBR. De politie van Den Helder heeft vanochtend een buurt in Den Helder afgezet en het treinverkeer een uur stilgelegd in de jacht op drie mannen die vanochtend een bank hadden overvallen in 't Zand. Het drietal heeft tijdens zijn vlucht een aantal keren op politiewagens geschoten en daarbij een voorbijgangster licht verwond.

Van Aartsen verbiedt bedrijf doorgaan met klonen koeien
DEN HAAG, 27 FEBR. Minister Van Aartsen (Landbouw) verbiedt het Leidse biotechnologisch bedrijf Pharming door te gaan met het klonen van runderen. Tien dagen geleden werden twee vrouwelijke kalveren, Holly en Belle, geboren die ontwikkeld zijn uit gekopieerde cellen. Pharming, dat hierbij samenwerkte met de Universiteit van Luik, overweegt het onderzoek in het buitenland voort te zetten. Het heeft de activiteiten opgeschort.

Bouterse in olympisch comité
ROTTERDAM, 27 FEBR. De Surinaamse oud-legerleider en adviseur van staat Desi Bouterse is afgelopen nacht gekozen tot voorzitter van het nationale olympisch comité van zijn land.

Rotterdamse Kop van Zuid loopt vol
ROTTERDAM, 27 FEBR.Alle opties voor de bouw van kantoren op de Kop van Zuid in Rotterdam zijn mondeling aan projectontwikkelaars uitgegeven. Mogelijk komt er ook een nieuw hotel, nabij het nieuwe Luxortheater. Dit zegt ir. G.A. Beijer, directeur van het Rotterdamse Ontwikkelingsbedrijf, in een interview met NRC Handelsblad.

1,8 miljard voor mobiele telefoon
ROTTERDAM, 27 FEBR.De veiling van een aantal radiofrequenties voor mobiele telefonie heeft de staat 1,835 miljard gulden opgeleverd. De twee nieuwe aanbieders voor mobiele telefonie zijn Federa en Telfort. Verwacht wordt dat de extra concurrentie tot lagere tarieven zal leiden.

BrunelSunergy op tweede plaats
SAO SEBASTIAO, 27 FEBR.Het Nederlandse zeilschip BrunelSunergy is vanochtend in de vijfde en zwaarste etappe van de Whitbreadrace als tweede de haven van Sao Sebastio in Brazilië binnengelopen.

NRC Webpagina's
27 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)