U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Archief van bewegende beelden op Internet
Films uit de collectie van het Nederlands Filmmuseum en een aantal andere archieven kunnen vanaf volgend voorjaar worden geraadpleegd via Internet. Met subsidie uit Brussel wordt een gratis te raadplegen databank, het Digital Film Center, opgezet voor bewegende beelden.



Heruitgave van Mein Kampf is geen zaak voor de Nederlandse overheid
In de jaren zeventig is een heruitgave van Hitlers 'Mein Kampf' met een beroep op het auteursrecht in beslag genomen.



Telegraaf klaagt over NOS-gegevens
Het Telegraaf-concern heeft bij minister Wijers van Economische Zaken een klacht ingediend over de NOS, die weigert te praten over levering tegen betaling van programmagegevens.



Schikking bij Disney na vertrek topman
Disney-topman Michael Eisner en zijn voormalige rechterhand Jeffrey Katzenberg zijn een schikking overeengekomen. Het proces dat volgende week dinsdag zou beginnen is afgelast.



Microsoft: overheid remt innovatie
Softwaregigant Microsoft beticht het Amerikaanse ministerie van Justitie ervan vernieuwing van zijn programmatuur tegen te houden.



Een kwestie van vertrouwen
Nu er met digitale satelliettelevisie voor het eerst een werkelijk alternatief voor de kabel is, rijst de vraag of het zin heeft nu al de daarvoor benodigde apparatuur te kopen.




Minister De Boer van VROM heeft een digitaal debat over Nederland in het jaar 2030 opgezet. Op de site worden vier visies op de ruimtelijke inrichting van Nederland in de volgende eeuw geschetst. Wordt Nederland een parklandschap, een stromenland, een stedenland of een 'palet'? De digitale snelweg komt overigens in het toekomstbeeld van de minister niet voor. Aan een Betuwelijn in cyberspace is nog niet gedacht.

(vrom.design.nl/nl2030)

NRC Webpagina's
12 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)