U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Casema komt grotendeels in Franse handen
Casema, de grootste kabelmaatschappij van Nederland, komt in Franse handen. Eigenaar Koninklijke PTT Nederland (KPN) is deze week exclusieve onderhandelingen begonnen met het telecommunicatiebedrijf France Telecom en de Rabobank over de verkoop van het bedrijf, dat ruim anderhalf miljard gulden zal opbrengen.



Computer op jacht naar huursubsidie-klanten
De Sociale Dienst in Groningen wil actief huurders benaderen die geen huursubsidie krijgen. Dat kan met een computer.



Terugkeer journalisten van onderduikadres
De journalistenvakbond NVJ gaat kogelvrije vesten kopen voor de journalisten Stella Braam en Mehmet Ülger, die met de dood worden bedreigd door leden van de extreem-rechtse Turkse organisatie Grijze Wolven. De ondergedoken journalisten zullen morgen terugkeren naar huis.



Geen voorschot Oltmans op een schadevergoeding
De journalist Willem Oltmans krijgt geen voorschot op een eventuele schadevergoeding door de staat. Dat heeft president mr. B. Punt van de Haagse rechtbank vandaag in een tussenvonnis bepaald.



Heel Washington fluistert over penis van Clinton
In de aanloop naar het proces van Paula Jones tegen president Clinton worden alle middelen om de tegenpartij door het slijk te halen uit de kast gehaald.



CNN wil de ruimte in
CNN is besprekingen begonnen met de Russische ruimtevaartorganisatie over het sturen van een verslaggever naar het ruimtestation Mir.



Weekbladpers stopt met Nieuw Wereldtijdschrift
Het Nieuw Wereldtijdschrift houdt op te bestaan. Uitgeverij de Weekbladpers maakte gisteren bekend om financiële redenen te stoppen met het grootste en meest toonaangevende Vlaamse literatuurtijdschrift.



Ruim twintig miljoen voor fotografie
De vroegere Rotterdamse hoogleraar rechtswetenschappen prof. mr. H.W. Wertheimer, heeft zijn vermogen van 22 miljoen nagelaten aan het Prins Bernhard Fonds. Wertheimer (1913-1997), een fervent amateurfotograaf, die in september tijdens een vakantie in Tibet plotseling overleed, wilde dat het geld gebruikt wordt voor de Nederlandse fotografie.



Intel speelt de baas
's Werelds grootste chipfabrikant, Intel, heeft zijn zinnen gezet op een technologisch hoogstandje van ASM Lithography in Veldhoven. Het is een belangrijk onderdeel van de strategie waarmee Intel zijn leidende positie probeert te behouden als straks de hele industrie op een nieuwe productietechniek voor chips moet overschakelen.



Het einde van de blijde boodschap
Daar ging hij dan, in de nacht van maandag op dinsdag. De Dow-index van de New-Yorkse effectenbeurs nam zijn, door sommigen lang verwachte duik. Het hoekje rechts in beeld van de Amerikaanse zender CNBC - net boven de tikker met de fondskoersen - kreeg plots hoge fetisj-waarde, tot die fatale 554 punten minus.




PROMMITT wil het gebruik van informatie- en communicatietechnologie op te lerarenopleiding bevorderen. Op de site kunnen gegevens van scholen worden opgevraagd. Verder is er een café, waar meerdere bezoekers tegelijk kunnen chatten, verschillende discussiegroepen en een mailing systeem. In zogeheten event-rooms kan geluisterd worden naar een live-video event of gewandeld worden langs verschillende sites.
(www.prommitt.nl)

NRC Webpagina's
29 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)