U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Schokkende aanklacht tegen Winnie Mandela
Een van de Nederlandse omroepen zou er goed aan doen de documentaire Winnie Mandela en de vermiste Getuige aan te kopen, die de BBC gisteravond uitzond.


T V   V O O R A F :


Het gelijk van een echte man
De Noorse antropoloog Thor Heyerdahl (Larvik 1914) is het schoolvoorbeeld van een eenpersoonssekte. Een sekte wordt gedreven door een idee. In het geval Heyerdahl: de hardnekkige overtuiging dat Polynesië is bevolkt door Zuid-Amerikaanse Indianen. De voorouders van de huidige bewoners van Samoa, Fiji en Vanuatu zouden niet uit Zuidoost-Azië zijn gekomen, maar uit Peru.


F I L M   V O O R A F :


Tom and Viv
Aan T.S. Eliot hadden de Windsors nog een puntje kunnen zuigen. Althans aan de Thomas Eliot zoals we die als filmpersonage leren kennen in Tom and Viv. De Engelse, van geboorte Amerikaanse dichter, criticus en dramaturg (1888-1965) komt in deze Britse speelfilm vooral naar voren als een gelaten sul. Hij paart emotionele immobiliteit aan een gebrek aan praktische daadkracht. Hij durft het leven niet aan zonder de zekerheid van een bankiersbaantje en hij put armzalige troost uit de katholieke kerk. Willem Defoe speelt de dichter zo in zichzelf gekeerd mogelijk.

NRC Webpagina's
10 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)