` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Brienenoord is 'moe' door vrachtverkeer
ROTTERDAM, 28 JULI. De scheuren die zich voordoen in het beweegbare deel van de Van Brienenoordbrug in de A-16 nabij Rotterdam zijn het gevolg van vermoeiingsverschijnselen van het gebruikte staal. Dit blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek door Rijkswaterstaat.

Stuntvliegtuig stort in publiek, negen doden
OOSTENDE, 28 JULI. Tijdens een vliegshow in het Belgische Oostende is zaterdag een stuntvliegtuig neergestort. De Jordaanse piloot en zeven toeschouwers kwamen ter plekke om het leven. Een negentienjarige vrijwilliger van het Rode Kruis overleed gisteren in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Amerikaan 'heeft Pol Pot gezien'
PHNOM PENH, 28 JULI. Een Amerikaanse journalist zegt de beruchte Rode-Khmerleider Pol Pot te hebben gezien in het noorden van Cambodja. Dat was vorige week gebeurd tijdens een bijeenkomst in de Rode-Khmerbasis Anlong Veng, waar Pol Pot volgens het clandestiene radiostation van de Rode Khmer tot levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld ,,wegens opstandige daden tegen het volk en de natie''. De sterke man van Cambodja, Hun Sen, brandmerkte de gemelde veroordeling vanochtend als een ,,truc'' en zei dat Pol Pot nog steeds de Rode-Khmereenheden aanvoert.

NS: concurrentie heeft geen invloed op veiligheid
ROTTERDAM, 28 JULI. De NS wijzen elke suggestie van de hand dat de veiligheid op het spoor in het geding is door toenemende concurrentie. Dat doen de spooorwegen in reactie op een brandbrief van de spoorwegvakbond FSV naar aanleiding van recente treinongelukken.

Executies na onlusten in China
PEKING, 28 JULI. China heeft negen moslim-separatisten terechtgesteld wegens hun rol bij anti-Chinese onlusten in de noordwestelijke provincie Xinjiang, in februari. De executies, na een massa-bijeenkomst op 22 juli in de stad Yining, werden vandaag door de lokale gerechtelijke autoriteiten gemeld. In april waren al drie executies voltrokken.

Geweld tegen oppositie in Kenia
MOMBASA, 28 JULI. De Keniaanse regeringspartij KANU heeft zaterdag geprobeerd een massabijeenkomst van de oppositiepartijen in Mombasa met geweld te verstoren. Het was de eerste bijeenkomst van de oppositie waarvoor de regering een vergunning had verleend. 'Illegale' betogingen eerder deze maand in de hoofdstad Nairobi werden door veiligheidstroepen uiteengeslagen, waarbij meer dan tien doden vielen.

Pyromaan Hengelo bekent
HENGELO, 28 JULI. De 24-jarige inwoner van Hengelo die vorige week was aangehouden op verdenking van brandstichting, heeft afgelopen weekeinde bekend dat hij sinds januari tientallen auto's in brand heeft gestoken. De bekentenis heeft in de Overijsselse gemeente voor veel opluchting gezorgd, aldus een politiewoordvoerder vanochtend.

Acht dubieuze sterfgevallen bij verpleeghuis Groningen
GRONINGEN, 28 JULI. Bij de Groninger politie zijn in totaal zeven meldingen en één aangifte binnengekomen over dubieuze sterfgevallen of bijna-sterfgevallen in verpleeghuis 't Blauwbörgje. Dat heeft een politiewoordvoerder vanochtend bekendgemaakt.

Ondernemers zijn zeer optimistisch
ROTTERDAM, 28 JULI. Ondernemers zijn zeer optimistisch over de economie en zien het derde kwartaal van dit jaar met vertrouwen tegemoet. Dit blijkt uit de jongste conjunctuurtest van het producentenvertrouwen die het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen publiceerde. Vorige week bleek het vertrouwen van consumenten het hoogste punt te hebben bereikt sinds 1972.

NRC Webpagina's
28 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)