` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Brandweer: Arena niet 'blusveilig'
AMSTERDAM, 24 FEBR. De Amsterdamse brandweer vindt dat de blusvoorzieningen in de Amsterdam Arena tekortschieten. ,,We moeten het water uit een sloot buiten het stadion pompen'', zegt woordvoerder R. Beij. Volgens de brandweer moeten in het stadion aansluitingen worden aangebracht waaruit direct water komt. De brandweer had gisteravond een uur nodig om een brandje te blussen dat tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord (3-0) uitbrak in een snackbar bij het Feyenoord-vak. Beij: ,,We moesten eerst een leiding in die sloot laten zakken en vervolgens moesten we het water zes verdiepingen omhoog pompen.'' Volgens de brandweer liepen de bluswerkzaamheden verdere vertraging op doordat supporters de pompwagen bekogelden met stenen. Op een veilig punt heeft de brandweer een nieuwe watervoorziening aangelegd. Volgens de Amsterdamse politie is de brandweer niet bekogeld.

Verbod gemeente van kooigevecht
DEN HAAG, 24 FEBR. Gemeenten gaan kooigevechten verbieden via de politieverordening. Dat is de uitkomst van een akkoord tussen staatssecretaris Terpstra (Sport) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Bij kooigevechten is bijna alles toegestaan, zoals armklemmen, wurging, schoppen en slaan tegen een tegenstander die op de grond ligt.

Disco: 2 doden, daarna brand
ROTTERDAM, 24 FEBR. In discotheek The Drome in Heerhugowaard is vannacht brand gesticht. De politie gaat ervan uit dat de brandstichting een wraakactie is, omdat er zaterdagnacht in The Drome twee mensen werden doodgeschoten en drie bezoekers zwaar gewond raakten bij een schietpartij.

Minister: geweld tv aanpakken
DEN HAAG, 24 FEBR. Minister Sorgdrager (Justitie) wil de vertoning van seks- en geweldfilms aan minderjarigen aan banden leggen. Videotheken die seks- en geweldfilms verstrekken aan minderjarigen, zullen strenger worden bestraft.

NAVO-debat Kamer uitgesteld
DEN HAAG, 24 FEBR. Het NAVO-debat in de Tweede Kamer kan woensdag niet doorgaan. Minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) moet verstek laten in verband met de dood van zijn schoonmoeder. Deze werd om het leven gebracht.

Vitrolles: geen geld voor migrant
BERLIJN, 24 FEBR. De extreem-rechtse burgemeester van de Zuidfranse stad Vitrolles, Catherine Mégret, wil ,,alle immigranten direct alle overheidsbijstand ontnemen en het geld aan de Fransen geven''. Zij zegt dit in een vraaggesprek met de Berliner Zeitung.

Staking Avebe
FOXHOL, 24 FEBR. Bij het aardappelzetmeel- concern Avebe in Foxhol is vanochtend een staking uitgebroken. Ongeveer 500 van de 1.800 werknemers nemen er aan deel. De bonden eisen werkgelegenheidsgarantie voordat CAO- onderhandelingen beginnen.

Nijenrode
ROTTERDAM, 24 FEBR. De directeur van de managementopleiding Nijenrode MBA, de Spanjaard dr. Ramon O'Callaghan, stapt op bij de Universiteit Nijenrode.

NRC Webpagina's
24 FEBRUARI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)