U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Val Milosevic

Nieuws

Achtergrond verzet

Hoofdrolspelers

Links

'Ik ben verlost van een zware last'


Geachte burgers, Zojuist heb ik de informatie ontvangen dat Vojislav Kostunica de erkiezingen heeft gewonnen. Dat besluit is genomen door de instantie die daartoe constitutioneel gerechtigd is en ik ben van mening dat we dit besluit moeten respecteren.

Ik wil iedereen danken die mij vertrouwen heeft geschonken en die op mij heeft gestemd bij deze verkiezingen. Maar ik wil ook degenen danken die niet op mij hebben gestemd, want ze hebben een zware last van mijn schouders gehaald, de last van de verantwoordelijkheid die ik tien jaar lang heb gedragen. Wat mijn partij betreft. Die zal een krachtige oppositie voeren. Ik heb altijd gezegd dat geen enkele partij ooit zijn ware kracht en kwaliteit kan tonen als die partij niet enige tijd in oppositie heeft gezeten. De tijd in de oppositie helpt een partij om diegenen kwijt te raken die alleen lid werden om eraan te verdienen in de tijd dat de partij aan de macht was.

Ik ben ervan overtuigd dat de tijd die voor ons ligt wat dat betreft zinvol is voor de Socialistische Partij van Servië en voor Verenigd Joegoslavisch Links [de partij van Milosevic' echtgenote]. En ik ben er zeker van dat ze zo sterk zullen worden, dat ze overtuigend de volgende verkiezingen zullen winnen.

Door die opluchting en omdat ik verlost ben van de grote verantwoordelijkheid die ik een heel decennium heb gedragen, ben ik persoonlijk van plan wat rust te nemen en tijd door te brengen met mijn familie, in het bijzonder met mijn kleinzoon Marko. Daarna wil ik mijn partij helpen opnieuw de macht te winnen en bij te dragen aan de welvaart van het land, op dezelfde manier als de Serviërs hebben gedaan tijdens de verdediging en de opbouw van hun land en bij de eerste, zo succesvolle stappen van onze ontwikkeling.

Ik feliciteer Kostunica met zijn verkiezingsoverwinning en wens alle burgers van Joegoslavië succes tijdens het mandaat van de nieuwe president.

NRC Webpagina's
7 oktober 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad