U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Elektronisch zakendoen

Nieuws

Achtergrond

Internetwinkels

Detailhandelsconcern

Banken en verzekeraars

Industrie en zakelijke dienstverleners

Arbeidsbemiddelaars

Dossier Elektronisch uitgeven

Links






Reacties

Newconomy wacht met zijn vergadering

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 13 FEBR. Internetbedrijf Newconomy en de geschorste bestuursvoorzitter Maurice de Hond hebben "in goed overleg" de geplande aandeelhoudersvergadering uitgesteld. Dat heeft het bedrijf gisteravond bekendgemaakt.

Die vergadering, bedoeld om de schorsing van De Hond op 23 januari toe te lichten, zou in februari gehouden worden, zo had Newconomy beloofd. De statuten schrijven voor dat zo'n vergadering binnen drie maanden op de schorsing van de topman moet volgen. Beide partijen weigeren het summiere persbericht toe te lichten. "Wees er echter van overtuigd dat mijn inzet was, is en blijft het belang van Newconomy en haar aandeelhouders", meldt De Hond in een e-mail. "Dat kan nu even het best achter gesloten deuren plaatsvinden. "

De Hond is op 23 januari geschorst door de raad van commissarissen en vervangen door een interim-manager. Vervolgens heeft Newconomy voorlopige jaarcijfers gepresenteerd met een verlies van 33 tot 38 miljoen euro in 2000. Pas op 5 maart, zo meldt het persbericht, volgt nadere informatie. Die datum is mogelijkerwijs een deadline die de commissarissen en De Hond hebben gesteld voor een 'reddingsplan' van Newconomy met bijvoorbeeld nieuwe investeerders of de succesvolle verkoop van een aantal belangen.

NRC Webpagina's
13 februari 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad