U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Elektronisch zakendoen

Nieuws

Achtergrond

Internetwinkels

Detailhandelsconcern

Banken en verzekeraars

Industrie en zakelijke dienstverleners

Arbeidsbemiddelaars

Dossier Elektronisch uitgeven

Links






Reacties

Letsbuyit: '110 mln nieuw geld'

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 25 JAN. Het bijna failliete internetbedrijf Letsbuyit.com heeft een toezegging voor nieuwe investeringen van 50 miljoen euro (110 miljoen gulden). Dat melden diverse bronnen vanochtend, maar kon niet bevestigd worden door het kantoor van Letsbuyit in Amsterdam, noch door de Nederlandse bewindvoerders.

Het bedrijf, dat met gezamenlijk inkopen voor consumenten kortingen bedingt bij fabrikanten, had op 29 december uitstel van betaling gevraagd omdat het geen nieuwe financiers kon vinden. De bewindvoerders vroegen vervolgens het faillissement aan, tenzij er uiterlijk vandaag een garantie was voor een overbruggingskrediet van 4 miljoen euro. Dat geld is er nu, melden de bewindvoerders, waarna de faillissementsaanvraag is ingetrokken.

De toezeggingen voor nieuwe investeringen zijn afkomstig van bestaande aandeelhouders en van het Duitse Kimvestor van Kim Schmitz, een hacker die ondernemer werd, zijn bedrijf verkocht en nu in internetbedrijven investeert. Hij heeft gezegd dat Letsbuyit na een reorganisatie over anderhalf jaar break even moet kunnen draaien.

NRC Webpagina's
25 januari 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad