U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Elektronisch zakendoen

Nieuws

Achtergrond

Internetwinkels

Detailhandelsconcern

Banken en verzekeraars

Industrie en zakelijke dienstverleners

Arbeidsbemiddelaars

Dossier Elektronisch uitgeven

Links






Reacties

De Hond geschorst bij Newconomy

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 23 JAN. De raad van commissarissen van internetbedrijf Newconomy heeft Maurice de Hond gisteren per direct geschorst als bestuursvoorzitter. De commissarissen menen dat het vertrek van oprichter en grootaandeelhouder De Hond nodig is om het vertrouwen van beleggers in Newconomy te herstellen.

De Hond weigert op te stappen. "Ik geloof niet dat een meerderheid van de aandeelhouders wil dat ik vertrek", zei hij vanmorgen in een telefonische reactie. Op een bijzondere aandeelhoudersvergadering, waarschijnlijk over twee weken, volgt een definitief besluit over de positie van De Hond.

Oscar Appeldoorn en Ruud Smeets, de twee andere bestuursleden van Newconomy, zijn uit eigen beweging opgestapt. Het beursfonds wordt nu tijdelijk geleid door Kees Scholtes, een financieel specialist die lange tijd hij de ING Groep heeft gewerkt.

Newconomy heeft nauwelijks geld meer over om zijn strategie uit te voeren. De investeringsmaatschappij heeft belangen in ongeveer dertig internetbedrijven. Voor nieuwe investeringen zou een deel van die belangen moeten worden verkocht, maar dat is moeilijk door de toegenomen scepsis van beleggers over de toekomstmogelijkheden van internetbedrijven.

Newconomy ging vorig jaar april naar de beurs voor 10,50 euro per aandeel. Vanochtend was de koers 2,35 euro.

NRC Webpagina's
23 januari 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad