U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Elektronisch zakendoen

Nieuws

Achtergrond

Internetwinkels

Detailhandelsconcern

Banken en verzekeraars

Industrie en zakelijke dienstverleners

Arbeidsbemiddelaars

Dossier Elektronisch uitgeven

Links






Reacties

Webbedrijf Letsbuyit bijna failliet

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 18 JAN. De twee Nederlandse bewindvoerders van de Europese internetonderneming Letsbuyit.com vragen morgen faillissement aan bij de rechtbank in Amsterdam. In het bedrijf is 400 miljoen gulden geïnvesteerd. Het lijkt daarmee met afstand het grootste Europese slachtoffer van de sanering in de e-commerce-markt te worden.

Zowel een schuldeiser als het management heeft bezwaar gemaakt tegen de aanvraag van het faillissement en aangekondigd de eventuele toewijzing ervan aan te zullen vechten. Het bedrijf verkeert sinds 29 december in surceance van betaling. Het bedrijf is nog steeds op zoek naar aanvullende financiering. Het heeft volgens de herziene bedrijfsplannen nu ongeveer 90 miljoen gulden nodig om winstgevend te worden.

Letsbuyit.com doet aan co-buying, het bundelen van consumenten om gezamenlijk inkopen te doen. Via internet kunnen klanten inschrijven op merktartikelen die door de gebundelde inkoopkracht met korting te krijgen zijn. Co-buying was een van de revolutionaire internetconcepten waardoor de macht bij de klant zou komen te liggen. Uit het eerste gedeponeerde verslag van de bewindvoerders blijkt dat de salarissen extreem hoog waren. De administratie wordt omschreven als deplorabel. Ook maken de bewindvoerders gewag van onenigheid over toekomstig beleid. De voormalige bestuurders zagen eind vorig jaar geen heil in het vergaand afslanken van de onderneming. De commissarissen drongen daar op aan. Het bedrijf is actief in veertien Europese landen en heeft ruim driehonderd medewerkers.

NRC Webpagina's
18 januari 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad