U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Elektronisch zakendoen

Nieuws

Achtergrond

Internetwinkels

Detailhandelsconcern

Banken en verzekeraars

Industrie en zakelijke dienstverleners

Arbeidsbemiddelaars

Dossier Elektronisch uitgeven

Links






Reacties

Expansie internetmakelaar IMG Holland fors vertraagd


AMSTERDAM, 9 JAN. De interneteffectenmakelaar IMG Holland heeft zijn plannen uit te groeien tot een volledige effectenbank voor zeker een halfjaar in de ijskast moeten schuiven. Door de malaise in de internetbranche is de directie van het bedrijf langer op zoek naar een geldschieter dan was voorzien.

IMG is nog steeds op zoek naar naar een kapitaalkrachtige aandeelhouder die een vermogen van van ongeveer 5 miljoen euro (11 miljoen gulden) zou kunnen verstrekken. Dat geld heeft IMG Holland nodig om te kunnen blijven groeien. De tweede stap, waarbij het eigen vermogen met nog eens 5 miljoen euro wordt uitgebreid, moet het bedrijf in de toekomst in staat stellen een bankvergunning aan te vragen bij De Nederlandsche Bank. Dat heeft directeur Van Eerden van IMG Holland gisteren verklaard.

De tweede stap in de expansie, die aanvankelijk voor de zomer van dit jaar op de agenda stond, is uitgesteld tot het einde van dit of begin volgend jaar. Eind deze maand heeft IMG Holland meer duidelijkheid over de nieuwe aandeelhouder. Ook daarmee loopt de effectenmakelaar achter op schema, zo erkent Van Eerden. De eerste kapitaalsuitbreiding met 5 miljoen euro had in oktober moeten plaatsvinden.

De makelaar verwacht met de nieuwe aandeelhouder snel te kunnen doorgroeien van 6.000 klanten nu naar 11.000 klanten aan het eind van dit jaar. IMG Holland hoopt een financiële instelling als partner te vinden. Gerenommeerde financiële partijen aarzelen nu nog geld te fourneren als gevolg van de koersdalingen die internetbedrijven de laatste maanden voor de kiezen hebben gekregen.

IMG is ook te vreden als het een fonds vindt dat belegt in risicovolle ondernemingen. Bij IMG Holland zijn nu zeventig werknemers in dienst. In de loop van dit jaar moet het aantal werknemers omhoog naar honderd. Directeur Van Eerden en grootaandeelhouder Pennings bezitten 68 procent van de aandelen IMG Holland. NIB Capital, voorheen Alpinvest, heeft 5 procent. De rest is in handen van particulieren. (ANP)

NRC Webpagina's
9 januari 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad