U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Elektronisch zakendoen

Nieuws

Achtergrond

Internetwinkels

Detailhandelsconcern

Banken en verzekeraars

Industrie en zakelijke dienstverleners

Arbeidsbemiddelaars

Dossier Elektronisch uitgeven

Links






Reacties

Achmea in Internet

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 15 JAN. Bank en verzekeraar Achmea heeft het Internetbedrijf Clockwork, eigendom van onder anderen Bernhard van Oranje, overgenomen ter versterking van zijn eigen Internetdochter. Achmea is al op Internet actief met het bedrijf Scaramea.

Clockwork is vooral bekend van de Internetwinkel shop.nl. Het bedrijf heeft veertig werknemers en is winstgevend. Scaramea, dat nog verlies maakt, heeft zestig mensen in dienst en biedt onder de naam Noknok gratis Internettoegang.

Clockwork wordt in de nieuwe constructie onderdeel van Scaramea Holding door aandelenruil. Achmea heeft op zijn beurt de meerderheid van de aandelen in Scaramea. De overige aandelen zijn in handen van oprichters van Clockwork en van directie en personeel van Scaramea. Van Oranje krijgt een plaats in de directie van Scaramea; directievoorzitter blijft M. Jacometti, die ook lid van de raad van bestuur van Achmea is.

Van Oranje zegt onder meer samen te willen gaan met het Achmea-bedrijf om een steviger basis te krijgen. ,,Clockwork was al langer op zoek naar een financiële partner, en ook in het algemeen naar een partner. De klant eist een bepaalde schaalgrootte. Maar ook kennis is heel belangrijk: mensen zijn moeilijk te krijgen.''

Scaramea en Clockwork kennen elkaar al van de gezamenlijke activiteit Nokdown. Sinds november bedingt deze dienst kwantumkortingen namens groepen consumenten die een bepaald product willen kopen. Het duo denkt nu snel nieuwe diensten op internet te kunnen introduceren. Dat zullen voor een deel financiële diensten zijn. Over de huidige omzet doen de bedrijven geen mededelingen.

NRC Webpagina's
15 januari 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad