Over bijzondere
netwerken
op Internet


Door Lukas KeijserRollerskaten

Varianten
InternetArchief:
Dolly Parton
(7 januari 1998)

Girl power
(24 december 1997)

Suske en Wiske
(17 december 1997)

Brady Bunch
(9 december 1997)Netloods
(webindex)

Netstroom
(site-recensie rubriek)

Out of control

Internet in de krant
(artikelen uit NRC Handelsblad)

S U P P L E M E N T

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
Internet

Rollerskaters hebben contact met elkaar via Internet. Er wordt ge-emaild, er is onder meer een correspondentielijst en er zijn meerdere messageboards. De makers van rollerskatesites zeggen contact te hebben met skaters van over de hele wereld: AustraliŽrs, Brazilianen, Canadezen, noem maar op. Ze krijgen veel reacties ('duizenden' in het afgelopen jaar volgens L. Lawson van U.S. Artistic Roller Skating). Ook mailen vele rollerskate-webmasters met elkaar. Er is dan ook, volgens Nick van de British Roller Skating Home Page sprake van een netwerk. Maar dat is volgens hem zo met elke sport.

De makers zijn enthousiast over elkaars werk. Hoe meer sites hoe beter, vindt Craig Marlow van Artistic Rollerskating in AustraliŽ, want de sites zijn een 'plus voor rollerskaten'. Nick van de British Roller Skating Home Page vindt de andere sites interessant, omdat ze allemaal anders zijn. Iedere maker heeft weer een andere interesse.

Op de vraag of rollerskaten een trend is of meer, is men verdeeld. Craig Marlow denkt dat rolschaatsen geen trend is. Het is volgens hem namelijk zo verslavend, dat je het blijft doen totdat je lichaam het niet meer toelaat: 'all the 'children' of fifteen years ago are still skating!'. Rollerskatetrainer Nick van de British Roller Skating Home Page zegt dat er sinds de uitvinding van de rolschaats in 1763 om de twintig jaar pieken van populariteit zijn, zoals in de jaren 70 en jaren 90. Rollerskaten is er echter wel altijd geweest en er zijn ook mensen die al hun hele leven skaten.

Of het nou om een trend gaat of niet, op het moment is er, aldus de Amerikaanse, Britse en Australische webmasters, overal veel te beleven voor rollerskaters. Er zijn onder meer rolschaatsbanen, kampioenschappen en rollerdisco's. Dat rollerskaters in Nederland ook ruime keus hebben, blijkt uit de rollerskate-agenda's die op Internet circuleren.

Volgende week in Dwarsverbanden: regisseur John Waters.

NRC Webpagina's
14 JANUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (lk@nrc.nl / JANUARI 1998)