U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Amerikaanse Verkiezingen 2000

Nieuws

Uitslagen

Kandidaten

Debatten

Voorrondes

Links

McCain sterke tweede in Delaware

Door onze correspondent
WASHINGTON, 9 FEBR. George W. Bush heeft gisteren de Republikeinse voorverkiezing in de kleine deelstaat Delaware met gemak gewonnen. Zijn rivaal John McCain, die in Delaware geen campagne had gevoerd, eindigde verrassend sterk op de tweede plaats.

Na zijn nederlaag vorige week in New Hampshire voert Bush een veel fellere campagne, waarbij hij McCain, die hij een paar weken geleden nog "mijn vriend" en "een goede man" noemde, hard en direct aanvalt. De twee rivalen zijn in South Carolina, waar op 19 februari voorverkiezingen worden gehouden, in een bittere woordenstrijd verwikkeld.

Bush noemt McCain huichelachtig, omdat hij het systeem van campagnefinanciering corrupt noemt terwijl hijzelf grote bedragen van bedrijven aanneemt. McCain verwijt Bush dat hij even leugenachtig is als president Clinton, omdat hij zijn belofte om geen persoonlijke aanvallen te zullen doen heeft gebroken. "Willen we echt weer een politicus in het Witte Huis hebben die Amerika niet kan vertrouwen?" zegt een stem in een reclamespotje van McCain. Een ander spotje zegt over Bush: "Hij verdraait de waarheid net als Bill Clinton", zo ongeveer de ernstigste belediging die je een Republikein kunt doen.

NRC Webpagina's
9 februari 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad