|
|
Het DNA-debat Voedsel van het land of uit het lab?
Deze discussie is afgesloten. U kunt nog wel de reacties van bezoekers lezen. IJs, chocoladepasta, pannenkoekenmix, stroopkoeken, broodmix, soepballetjes, pizzabodems, sojaburgers, noedels, chili-con-carne, kant-en-klaarmaaltijden, ontbijt-cereals. Zo langzaam aan verschijnen op de planken van de Nederlandse supermarkten de eerste producten met een aangepast etiket.De wikkel vernoemt niet alleen uitlekgewicht en ingrediënten als mineralen, vitamines en spoorelelementen, maar vertelt de koper ook dat er in het product soja-eiwit zit dat is 'vervaardigd op basis van moderne biotechnologie'. Er zijn verschillende redenen om genetisch gemanipuleerde ingrediënten te gebruiken in voeding. Eetbare gewassen kunnen bijvoorbeeld zodanig genetisch worden gemanipuleerd, dat ze resistent worden tegen bepaalde ziekten of bestrijdingsmiddelen. Ook kunnen genetisch gemodificeerde micro-organismen worden gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld vitaminen en smaakstoffen of bij de bereiding van melk of bier. Wetenschappers zijn het niet eens over de risico's van genetisch gemanipuleerd eten.het is te vroeg om de consequenties te kennen, we moeten een generatie lang proeven nemen vóór de veiligheid kan worden vastgesteld.
Discussie: Zou u genetisch gemanipuleerd voedsel kopen?
Lees ook:
Deze discussie is afgesloten. U kunt nog wel de reacties van bezoekers lezen. |
NRC Webpagina's 8 maart 2001 |
Bovenkant pagina |
|