U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Chaos en rellen in Amsterdam
Na afloop van Koninginnedag in Amsterdam zijn gisteravond rellen uitgebroken rond het Centraal Station. Dit gebeurde nadat alle treinverkeer stil was komen te liggen en tienduizenden passagiers waren gestrand.

Bush: vaart achter schild
De Verenigde Staten zetten vaart achter de bouw van een antiraketschild. President Bush maakt dat vanavond bekend in een grote toespraak over zijn defensieplannen. Zodra Bush de grote lijnen van zijn defensiebeleid in de ruimte heeft ontvouwd, zullen hoge functionarissen van de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken op reis gaan om regeringen in Europa, Rusland en Azië meer in detail op de hoogte te stellen.

De Waal wil topsalarissen via fiscus afromen
Het vakverbond FNV wil dat de overheid topsalarissen van bestuurders in het bedrijfsleven afroomt met een nieuwe belasting. Dit zegt voorzitter De Waal vandaag ter gelegenheid van de Dag van de Arbeid.

'Beschaving loopt gevaar'
De beschaving loopt gevaar door de stortvloed aan neoliberale maatregelen waaraan de Nederlandse samenleving is blootgesteld. Dat betoogt de stichting 'Stop de uitverkoop van de beschaving' in een pamflet dat vandaag in deze krant wordt gepubliceerd en is ondertekend door o.a. Freek de Jonge, Mies Bouhuijs en Wouter van Dieren.

'Sterfte hoog door fout ziekenhuizen'
Organisatie en veiligheid laten in ziekenhuizen veel te wensen over. Dagelijks sterven er in de ziekenhuizen tien tot twintig mensen als gevolg van een fout. Dit zegt CBO, Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg.

Manila wil top oppositie in arrest
De Filippijnse regering heeft vandaag na hevige rellen de 'staat van rebellie' uitgeroepen voor de hoofdstad Manila en heeft op grond daarvan de arrestatie bevolen van enkele oppositieleiders.

Reacties lauw op plan van Schröder
De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder heeft met zijn plannen voor een ingrijpende hervorming van het bestuur van de Europese Unie in de andere lidstaten vooralsnog niet veel bijval gekregen.

BT verkoopt zijn belangen in Japan
British Telecom (BT) verkoopt zijn belangen in Japan voor meer dan 3 miljard pond (10,7 miljard gulden) aan aartsrivaal Vodafone.

Geen fusie muziekbedrijven
De Britse muziekbedrijven EMI en BMG, onderdeel van het Duitse mediaconcern Bertelsmann, hebben hun fusiebesprekingen afgeblazen omdat ze het niet eens konden worden over de prijs.

Meer zon
Morgen geleidelijk meer zon. Maximumtemperatuur uiteenlopend van 14 tot 22 graden. Matige tot vrij krachtige noordoostenwind. Vooruitzichten tot en met zondag: Donderdag zonnig en warm, daarna wolkenvelden met soms een bui. Temperaturen dalend naar 13 graden.


NRC Webpagina's
1 MEI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad