U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Nieuwsdealer wil geld zien
Uitgever PCM wil informatie van persbureaus en andere bedrijven bundelen en doorverkopen. Hoe lucratief is nieuws?

Kritiek op Berlusconi zet Italië aan het denken
De felle kritiek in buitenlandse kranten brengt de Italiaanse kandidaat-premier Berlusconi in het nauw. Ze dwingt Italië tot een verlaat debat over belangenverstrengeling.

Onderzoek naar fraude Berlusconi
De Spaanse onderzoeksrechter Baltasar Garzón heeft vorige week de juridische procedure in werking gezet voor het opheffen van de parlementaire onschendbaarheid van de Italiaanse mediamagnaat Silvio Berlusconi.

ICE koopt oliebeurs in Londen
Internetbeurs Intercontinental Exchange (ICE) koopt voor 131 miljoen dollar (ruim 320 miljoen gulden) de Britse oliebeurs International Petroleum Exchange (IPE). De betaling vindt plaats in aandelen. Het in Londen gevestigde IPE is na New York de grootste oliebeurs ter wereld.

Delta Lloyds dwarsslaper
De beelden lenen zich bij uitstek voor de dag van vandaag: 1 mei. We zien de oefeningen voor een parade in zo'n dictatoriaal geregeerd land in het Verre Oosten. Eén man stuntelt wat met het bord dat hij geacht wordt op te houden, en wordt prompt uitgekafferd door een sergeantachtig type.

Cap Gemini vergroot belang
Het Franse automatiseringsconcern Cap Gemini heeft zijn belang in de Nederlandse dochter Cap Gemini NV vergroot van 94,2 tot 99,8 procent voor een prijs van 68 euro per aandeel (bijna 150 gulden). De Fransen willen 100 procent. Ze zullen Euronext Amsterdam vragen een eind te maken aan de beursnotering alvorens een juridische procedure te beginnen om de rest van de aandelen in handen te krijgen. (ANP)

Letsbuyit vindt investeerder
Het internetbedrijf Letsbuyit.com, statutair gevestigd in Amsterdam en genoteerd aan de effectenbeurs in Frankfurt, heeft opnieuw een investeerder gevonden. De in New York gevestigde GEM Group heeft toegezegd voor 25 miljoen euro (55 miljoen gulden) nieuwe aandelen te kopen. In februari werd een voorlopig uitstel van betaling voor Letsbuyit door de rechtbank in Amsterdam opgeheven nadat het bedrijf bij bestaande en nieuwe aandeelhouders geld had opgehaald. (ANP)

Infineon koopt bedrijf in VS
De Duitse halfgeleiderproducent Infineon neemt Catamaran Communications over voor 250 miljoen dollar (620 miljoen gulden) in eigen aandelen. Dat maakte Infineon vandaag bekend. Het Amerikaanse Catamaran ontwikkelt halfgeleiders voor breedbandcommunicatie, maar produceert die niet. (ANP, DPA)

Reuters aast op delen Bridge
Reuters Group wil de Noord-Amerikaanse activiteiten van de financiële nieuwsdienst Bridge overnemen. Bridge vindt het bod van de Britse nieuwsgigant, 275 miljoen dollar (671 miljoen gulden) in contanten, " het hoogste en het beste" dat het heeft ontvangen, aldus Reuters. Het noodlijdende Amerikaanse Bridge vroeg in februari uitstel van betaling aan om een reorganisatie mogelijk te maken. Om vers kapitaal binnen te halen is Bridge bereid onderdelen te verkopen aan de hoogste bieder. (AFP)

Miljardenverlies voor EM.TV
Het noodlijdende Duitse mediabedrijf EM.TV heeft vorig jaar een verlies geleden van 2,8 miljard mark (3,15 miljard gulden) na een winst van 83 miljoen mark in 1999. Het verlies omvat 1,3 miljard aan afschrijvingen en afwaarderingen, waarvan 684 miljoen mark voor The Jim Henson Company, producent van onder meer The Muppets. De omzet steeg van 324 miljoen tot 1,3 miljard mark. (DPA, ANP)


Wie vandaag in de rotzooi van gisteren een geel plastic eendje vindt, moet dit vooral niet weggooien. Het zou wel eens onderdeel kunnen zijn van de "I found a Duck"-race. Vijfhonderd kleine plastic eendjes werden, met een uniek ID-nummer, in Londen verspreid en door Londenaren uitgedeeld aan mensen die een wereldreis gingen maken. Via een website is nu de locatie van het speelgoed te achterhalen.
(www.ifoundaduck.com)

NRC Webpagina's
1 MEI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad