U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Schröder bepleit Europese regering
De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder stelt een radicale hervorming voor van de Europese Unie, met een centrale Europese regering en versterking van de democratische controle door het Europees Parlement.

De vlucht naar voren van Zalm
Waar haalde het kabinet ineens zo snel 8 miljard voor extra investeringen vandaan? Hoe minister van Financiën Zalm goochelde met de tijd.

Vredesmacht veel duurder
De kosten voor de Nederlandse bijdrage aan UNMEE, de VN-vredesmacht in Ethiopië en Eritrea, vallen veel hoger uit dan verwacht. Dat heeft het ministerie van Defensie desgevraagd bevestigd.

Koningin kerkt in Oene
Koningin Beatrix heeft gisteren onverwachts een bezoek gebracht aan het MKZ-gebied op de Veluwe. In de hervormde kerk in Oene woonde zij een kerkdienst bij. Het informele bezoek was de avond tevoren aangekondigd. "Ik kreeg een telefoontje, het overviel ons natuurlijk", zegt ds. A. van den Herik.

Boeren vlaggen met zwarte wimpel
Niet alleen uit verdriet over de veecrisis, maar ook uit protest tegen de regering hangen vandaag vlaggen in MKZ-gebieden halfstok. In Friesland ging het kaatsen wel door.

Barend Biesheuvel overleden
De voormalige premier Barend W. Biesheuvel is gisteren op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bevestigd. Biesheuvel was al langere tijd ziek. Hij wordt zaterdag in besloten kring begraven.

Wahid krijgt van parlement laatste waarschuwing
Het Indonesische parlement heeft vanmorgen met een ruime meerderheid besloten president Wahid officieel een laatste waarschuwing te geven. De volksvertegenwoordigers trotseerden daarmee de dreigementen van enkele duizenden aanhangers van de president die zich in de hoofdstad hebben verzameld.

Arrestaties in Genemuiden
Bij ongeregeldheden in het centrum van Genemuiden zijn vanmorgen 47 aanhoudingen verricht. Aanleiding voor de rellen was het verbod op de traditionele brommerraces door de gemeente.

Veteranen bij Philips Zimbabwe
De Philips-vestiging in Zimbabwe is vorige week doelwit geweest van oorlogsveteranen, die de directie met geweld een bedrag van zo'n 250.000 gulden afhandig wilden maken. Tussenkomst van de politie zou dit hebben verhinderd.

Meer consulten geslachtsziekten
Steeds meer mensen bezoeken behandelklinieken voor seksueel overdraagbare aandoeningen. Dit blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

KPN verhuurt Duits netwerk
KPN-dochter E-plus gaat opnieuw een deel van haar mobiele netwerk in Duitsland verhuren. Na een eerdere overeenkomst met Mobilcom, heeft KPN nu een akkoord bereikt met het consortium Group 3G. Volgens KPN moet de verhuur beide partijen miljarden extra omzet opleveren.

Ruimtetoerist
De Russische ruimtecapsule Sojoez met aan bood de eerste ruimtetoerist, de Amerikaanse miljonair Dennis Tito, heeft vanmorgen om tien uur vastgemaakt aan het internationale ruimtestation ISS.

Verlies Feyenoord
Roda JC heeft gisteren in Kerkrade Feyenoord met 1-0 verslagen. De Rotterdamse voetbalploeg dreigt door een aanhoudende vormcrisis de zeker geachte tweede plaats in de eredivisie te verspelen.

Af en toe zon
Morgen wolkenvelden, af en toe zon. In het zuidwesten kans op regen. Maxima: 11 graden op de Wadden tot 19 in het binnenland. Matige, vrij krachtige noordoostenwind. Na morgen zonnige perioden en maxima van 19 graden. Vanaf vrijdag meer bewolking


NRC Webpagina's
30 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad