U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kerkbladen betalen illustraties niet
Redacties van veel kerkbladen maken zich schuldig aan ongeoorloofd gebruik van foto's, tekeningen en vignetten. Ze nemen de illustraties zonder toestemming en betaling over uit kranten, boeken en van het internet.

Voorlichting in de chatbox
Veilig vrijen is uit. Hulpverleners proberen het tij te keren en gaan op zoek naar de doelgroep. In de chatbox.

KPN verhuurt Duits netwerk
KPN-dochter E-plus gaat opnieuw een deel van haar mobiele netwerk in Duitsland verhuren. Na eerder een overeenkomst met Mobilcom te hebben gesloten heeft KPN nu een akkoord bereikt met het consortium Group 3G. Volgens het Nederlandse telecombedrijf levert de verhuur aan beide partijen "miljarden extra omzet" op, in Duitse marken. KPN weigert dit bedrag te preciseren.

Taxi in Boedapest
In het centrum van Budapest probeer ik, geheel in de geest van onze minister van Verkeer, twee taxichauffeurs tegen elkaar uit te spelen om me voor zo min mogelijk florinten naar de plaats te brengen waar ik die avond moet optreden. Stom, want zoiets kan je in Amsterdam al een pak slaag opleveren maar in het walhalla voor de vrije ondernemers, in Hongarije, is het domweg spelen met je leven.


Deze week zal het veelvuldig gespeeld en gezongen worden: het Wilhelmus. Het volkslied is geliefd bij velen, maar gehaat door sommigen vanwege de regel 'Ben ick van Duytsen bloet'. Wilhelmus.nl is geheel gewijd aan dit eeuwenoude geuzenlied: wie het heeft geschreven en wat de betekenis is van de tekst. De muziek is te beluisteren in midi. De site besteedt ook aandacht aan het Huis van Oranje en provinciale volksliederen.
(www.wilhelmus.nl)

NRC Webpagina's
30 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad