U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Staat moet meer kunst teruggeven
De Nederlandse staat moet een veel ruimhartiger beleid voeren bij de teruggave van oorlogskunst. Dit bepleit de commissie-Ekkart, die vanmiddag een advies aanbiedt aan staatssecretaris van Cultuur R. van der Ploeg.

Tweede Kamer betwijfelt onafhankelijkheid COT
Een meerderheid van de Tweede Kamer twijfelt aan de onafhankelijkheid van het Crisis Onderzoek Team (COT) van de Leidse professor U. Rosenthal in de MKZ-crisis.

Strafrechtelijk onderzoek in zaak-Boonstra
Het openbaar ministerie (OM) stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar Philips-president Cor Boonstra. Hij wordt verdacht van handel met voorkennis in aandelen Endemol in maart 2000. Het OM liet gisteren weten dat er "voldoende aanwijzingen zijn voor mogelijke strafbare feiten".

Bromfiets op de weg: meer doden
In 2000 zijn 111 bromfietsers overleden door een ongeval, vijf meer dan het jaar daarvoor. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen bromfietsers daalde met 15 procent. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in samenwerking met de Adviesdienst Verkeer en Vervoer (AVV).

Met knuffelkalfje geven Britten MKZ een gezicht
Maak plaats zeehondenbaby's, hier is Phoenix! Ze is een kalfje van twaalf dagen oud en als de Britse koeienruimers hun werk goed hadden gedaan was ze nog geen week geworden. Dinsdag werd ze gevonden op een boerderij in Devon, half verdroogd en bevend, onder haar dode moeder, vijf dagen nadat die met een kogel door het hoofd was geschoten om de verspreiding van mond- en klauwzeer in te dammen. Het kalfje was verdoofd en vergeten.

Bush zegt Taiwan hulp toe, China reageert woedend
President Bush heeft gisteren in verrassend scherpe bewoordingen gezegd dat de VS "al het noodzakelijke zullen doen om Taiwan te helpen zichzelf te verdedigen" tegen een eventuele aanval door China. Peking reageerde woedend en waarschuwt voor "onherstelbare schade" aan de betrekkingen.

Kofi Annan wil noodfonds aids
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, heeft vandaag voorgesteld een 'oorlogsfonds' van 7 tot 10 miljard dollar per jaar aan te leggen voor de bestrijding van hiv en aids in de wereld.

Amsterdam krijgt deelraad centrum
Het centrum van Amsterdam krijgt een eigen stadsdeelraad. Een referendum trok gisteren onvoldoende tegenstemmers om dit eerder genomen besluit terug te draaien. In totaal kwamen 127.027 Amsterdammers naar de stembus, 22,45 procent.

'Studiebeurs ook voor buitenland'
Minister Hermans (Onderwijs) wil ook studenten die in het buitenland een studie willen volgen, een volwaardige studiebeurs geven. Dat zal hij in de ministerraad voorstellen.

Koizumi premier van Japan
Het Japanse parlement heeft vandaag Junichiro Koizumi aangewezen als nieuwe premier. Hij werd deze week gekozen als voorzitter van de Liberaal-Democratische Partij.

Siemens schrapt 3.500 banen
Het Duitse technologieconcern Siemens zal het komende anderhalf jaar wereldwijd 3.500 banen schrappen. Siemens boekte in het eerste kwartaal van dit jaar 11 procent minder winst dan in het eerste kwartaal van 2000.

Nederland wint van Cyprus
Het Nederlands elftal heeft gisteren in groep 2 van de kwalificatieronden voor het wereldkampioenschap van 2002 met 4-0 van Cyprus gewonnen.

Frisser
Opnieuw diverse buien. Met middagtemperaturen rond 12 graden frisser dan vandaag. Vooruitzichten tot en met dinsdag: In het weekeinde regelmatig buien. Vanaf maandag droger bij langzaam stijgende middagtemperaturen.


NRC Webpagina's
26 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad