U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Dossier Ramp Enschede

De Grave blijft aan ondanks motie van wantrouwen

Door een onzer redacteuren
Den Haag, 27 APRIL. De hele oppositie in de Tweede Kamer heeft gisteravond aan het slot van het debat over de vuurwerkramp in Enschede vorig jaar, het vertrouwen opgezegd in minister De Grave (Defensie). Volgens de indieners van de motie (CDA en GroenLinks) is het bureau milieuvergunningen van Defensie nalatig geweest als adviseur van de gemeente Enschede op het gebied van professioneel vuurwerk.

De Grave bleef aan omdat, zoals hij verklaarde, de regeringscoalitie hem voor honderd procent bleef steunen. In een eerste reactie op de motie, ingebracht door CDA-fractieleider De Hoop Scheffer, zei minister De Vries (Binnenlandse Zaken), tevens coördinerend bewindsman voor de afwikkeling van de ramp, dat alle acht betrokken bewindspersonen op zouden stappen als de motie tegen De Grave zou worden aangenomen.

De motie van wantrouwen kwam gisteren aan het begin van de avond volstrekt onverwacht. Eerder in het debat had de SP al twee moties van afkeuring tegen de ministers Pronk (VROM) en De Grave ingediend, maar die kregen toen nog alleen de steun van de indieners zelf.

NRC Webpagina's
27 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad