U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Justitie wil wèl een grens trekken
Het openbaar ministerie zal in hoger beroep geen straf eisen tegen de huisarts die oud-PvdA-senator E. Brongersma in 1998 hulp bij zelfdoding gaf omdat deze levensmoe was. Tegelijk zal het OM concluderen dat bij levensmoeheid volgens de wet geen sprake kan zijn van ondraaglijk en uitzichtloos lijden.

Kamer verwerpt motie tegen Borst
Een motie om minister Borst (Volksgezondheid) naar huis te sturen in verband met haar uitspraken over 'de pil van Drion' is gisteren in de Tweede Kamer verworpen. Alleen de drie christelijke partijen, die de motie ook hadden ingediend, stemden voor.

Inspectie: een op de twintig scholen te zwak
Een op de twintig basis- en middelbare scholen is zo zwak dat zij onder toezicht is geplaatst van de Onderwijsinspectie. Een kwart van de scholen voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) voldoet niet aan de kwaliteitseisen.

Stille revolutie in Japanse provincie
Zonder steun van een politieke partij veroverde schrijver Yasuo Tanaka het gouverneurschap in de Japanse provincie Nagano. Is dit het einde van de achterkamertjespolitiek in Japan?

Akkoord over opkoop varkens en kalveren
Minister Brinkhorst (Landbouw) heeft met landbouworganisatie LTO Nederland een akkoord bereikt over een opkoopregeling voor kalveren en varkens. Hierdoor moet een einde komen aan de acute welzijnsproblemen in de veestallen.

Onderzoek naar vervolging staat
Minister Korthals gaat een onafhankelijke commissie laten onderzoeken of de staat strafrechtelijk kan worden vervolgd en aansprakelijk gesteld voor schade. Tot dusverre kunnen alleen lagere overheden door de rechter worden gestraft. De gemeente Enschede zal niet worden vervolgd voor haar betrokkenheid bij de vuurwerkramp, zo heeft het openbaar ministerie gisteren besloten. Slachtoffers van de vuurwerkramp vechten deze beslissing aan.

Visum Japan voor ex-leider Taiwan
De Japanse regering zal de Taiwanese oud-president Lee Teng-hui waarschijnlijk vandaag nog een visum verstrekken voor behandeling in een Japans ziekenhuis. De Volksrepubliek China zette Japan onder druk dat niet te doen. Peking beschouwt Taiwan als een opstandige provincie van China.

Inwoners Vimy weer naar huis
De ruim tienduizend inwoners van het Noord-Franse stadje Vimy, in de buurt van Arras, mogen terug naar huis. Vimy werd vorige week ontruimd toen bleek dat munitie in een opslagplaats dreigde te ontploffen.

Ericsson en Nokia leveren in
Telefoonfabrikanten Ericsson en Nokia verwachten dat de verkoop van mobiele telefoons verder terugloopt. Ericsson zet 10.000 mensen extra op straat boven het al eerder bekendgemaakte ontslag van 4.000 werknemers. De aandelen van de ondernemingen gingen vanmorgen onderuit.

Van Gaal bindt in
Bondscoach Van Gaal legt zich erbij neer dat de geselecteerde spelers voor de voetbalinterland tegen Cyprus pas maandag in het trainingskamp arriveren. Hij wilde hen daar aanvankelijk zondag hebben, maar dan hadden de spelers die dag verstek moeten laten gaan bij hun clubs

Meest droog
Morgen perioden met zon, maar landinwaarts 's middags een enkel buitje. Maxima 8 tot 11 graden bij een matige, aan zee vrij krachtige noordoostelijke wind. Vooruitzichten tot en met woensdag: Zondag droog met zon. Daarna licht wisselvallig, maar met stijgende temperaturen.


NRC Webpagina's
20 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad