U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Beroering bij VPRO over duo
Voor de tweede keer in amper een jaar tijd heeft een programma van televisiemakers Rob Muntz en Paul-Jan van de Wint voor opschudding gezorgd binnen de VPRO-hoofdredactie. Hun driedelige reeks Muntz Actueel, die vanaf maandag in het VPRO-programma Waskracht! zou worden uitgezonden, is op het laatste moment door de VPRO-top geschrapt.

Prognoses van Nokia licht omlaag
De producenten van mobiele telefoons Nokia en Ericsson hebben de Europese beurzen vanochtend op licht verlies gezet. Beide bedrijven stelden de verwachtingen neerwaarts bij.

'Lenen aan UPC risicovol'
Onderzoeksbureau Moody's heeft zijn oordeel over de kredietwaardigheid van kabelmaatschappij UPC opnieuw verlaagd. De analyse van het bureau bezorgde het aandeel vanmorgen een koersval van bijna 12 procent op 5,70 euro. Met de afwaardering vallen obligaties van UPC in de categorie 'junk bond', waarmee het bijzonder hoge risico wordt aangegeven.

Microsoft doet het beter dan verwacht
Softwaregigant Microsoft heeft over het derde kwartaal van zijn fiscale jaar betere resultaten geboekt dan verwacht. Computerproducent Sun Microsystems stelde gisteren de beleggers licht teleur.

Telefonie plat door storing
Een computerstoring heeft gisteren in heel Nederland het mobiele telefoonverkeer vanaf 13.15 uur drie uur stilgelegd. Ook op het vaste netwerk ontstonden problemen. Die waren volgens KPN om 18.15 geheel opgelost.

Trainen met bizarre wapens
De PlayStation 2 is vele malen krachtiger dan zijn voorganger, de PlayStation. Ook concurrenten als de Dreamcast en de Nintendo 64 laat de machine technisch gezien achter zich. Toch zijn er nog nauwelijks spectaculaire PS2-spellen uitgekomen. Dat komt doordat softwarehuizen ongeveer twee jaar nodig hebben om de werking van een nieuwe spelcomputer onder de knie te krijgen en zover is het nog lang niet. Toch zijn er onlangs al enkele spellen verschenen die de grenzen zowel grafisch als qua besturing flink verleggen.

Ebay komt met goede resultaten
Veilingwebsite Ebay boekte in het eerste kwartaal een hogere omzet, een hogere nettowinst en verwacht voor de rest van dit jaar betere resultaten dan tot nog toe werd aangenomen. Ebay behaalde 21,1 miljoen dollar nettowinst (52,5 miljard gulden) na aftrek van buitengewone lasten bij een omzet van 154,1 miljoen. Een jaar geleden boekte het Amerikaanse bedrijf een winst van 1,8 miljoen bij een omzet van 85,9 miljoen dollar. Ebay zag in het eerste kwartaal transacties voorbijgaan van 1,98 miljard dollar.

BellSouth boekt winstdaling
BellSouth, de Amerikaanse telecompartner van KPN, heeft in het eerste kwartaal de nettowinst zien dalen van 1 miljard naar 975 miljoen dollar (2,4 miljard gulden). De omzet steeg van 6,5 naar 7,2 miljard dollar. De resultaten waren lager dan analisten hadden verwacht. (AP)


Iedereen zijn eigen butler. My wine butler is een tweewekelijkse nieuwsbrief over wijnen en wat daar mee samenhangt. Eigenzinnig, fris van de lever geschreven, met aan- en afraders ('ouwe sokken op alcohol'). Veel aandacht wordt besteed aan de goedkope sector, wat niet verwonderlijk is aangezien de hoofdredacteur een boek schreef over supermarktwijnen. De site heeft overzichtelijke kleurige tekstkadertjes, maar helaas een priegelig hoofdpijnlettertje.
(www.mybutler.nl/mywinebutler)

NRC Webpagina's
20 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad