U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Proef met virtuele stembureaus bij verkiezingen 2003
Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2003 wordt een grootschalige proef gehouden waarbij mensen niet meer naar het stembureau in hun eigen gemeente hoeven om hun stem uit te brengen. De kiezers kunnen dat in een stemlokaal in een andere gemeente doen of in een 'virtueel stembureau' op openbare plaatsen zoals trein- of tankstations.

Een geit voor de boer
Ruim 800.000 mensen hebben zaterdagavond gekeken naar een tv-actie voor door MKZ getroffen boeren. Volgens de Tros, die zendtijd vrijmaakte voor de uitzending, zegden twaalfduizend mensen steun toe, "soms in de vorm van een geit of een kalf". Hoe hoog de opbrengst is was vanochtend onduidelijk. Volgens de Tros was morele steun aan de boeren het belangrijkste doel. "We wilden geen tranentrekker maken met de hele tijd het gironummer in beeld." De actie voor slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede leverde 38,6 miljoen gulden op.

Inval NTV, staf wijkt uit naar kabel-tv
De Russische tv-zender NTV is niet langer onafhankelijk. Zaterdagochtend verwijderde de politie opstandige journalisten onder leiding van directeur Kiseljov uit de NTV-studio.

NTV bezwijkt onder aanval van alle kanten
Louis de Funès en Jean Paul Belmondo waren dit weekeind de nieuwe gezichten van NTV. Nu de politie de staf van het voorheen onafhankelijke Russische tv-kanaal de studio had uitgezet, moest men de gaten vullen met stokoude Franse komedies en ballroomdancing.

Bier evenementen
Eerst was er jarenlang de Heineken Night of the Proms. Toen kreeg Heineken ruzie met de Belgische producenten van het spektakel in Ahoy' in Rotterdam. Vervolgens vonden zij andere sponsors, waaronder het concurrerende Dommelsch, en gingen door met de Night of the Proms. Eind november volgt de twaalfde editie.

Japanse Docomo heeft geld over voor KPN Mobile
Het Japanse NTT Docomo overweegt zijn belang van 15 procent in KPN Mobile uit te breiden om daarmee de expansie van internetdiensten via de mobiele telefoon in Europa te bevorderen. Dat heeft Kiyoyuki Tsujimura, directeur van de internationale zakendivisie van Docomo, vandaag gezegd. KPN, de moedermaatschappij van het mobiele-telefoniebedrijf, heeft niet om meer geld gevraagd, zo voegde hij toe. Het Nederlandse concern gaat gebukt onder een zware schuldenlast. "Als we ervan overtuigd zijn dat extra geld KPN kan helpen om diensten zoals i-mode te promoten en ons meer geld in het laatje te brengen, dan is er genoeg ruimte voor ons om te overwegen meer geld in het bedrijf te steken", aldus Tsujimura. I-mode maakt het mogelijk e-mail uit te wisselen en beurskoersen en andere data te raadplegen via de mobiele telefoon. (Bloomberg)


Wel of geen Koninginnedag in Meppel? De MKZ-crisis treft nu ook dit volksfeest. Wanneer het feest niet door kan gaan, is er altijd nog de website Koninginnedag.nl. De site biedt naast allerlei wetenswaardigheden over de dag, ook een agenda met evenementen en een virtuele vrijmarkt. Helaas wordt de site wel hevig gesponsord waardoor zelfs bezoekers van deze vrijmarkt niet ontkomen aan plastic oranje kroontjes.

(www.koninginnedag.nl)

NRC Webpagina's
17 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad