U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Treinverkeer plat na mislukt overleg
Het treinverkeer heeft vandaag grotendeels plat gelegen, nadat het overleg tussen de directie van de Nederlandse Spoorwegen, de vakbonden en de ondernemingsraad gisteren opnieuw mislukte.

Restrictie aan uitbreiding EU
Na uitbreiding van de Europese Unie moeten de huidige lidstaten werknemers uit nieuwe Oost-Europese lidstaten maximaal zeven jaar de toegang kunnen weigeren. Met dit voorstel is de Europese Commissie gisteren tegemoetgekomen aan de wens van Duitsland en Oostenrijk voor een lange overgangstermijn.

Besmetting in Friesland breidt zich uit
Met een tweede besmetting in Friesland heeft het mond- en klauwzeervirus zich vandaag verder verspreid buiten de zogenoemde 'rode driehoek' Apeldoorn-Zwolle-Deventer.

Fusie technische dienst KLM met UTC van de baan
KLM ziet af van de voorgenomen fusie van de technische dienst van de luchtvaartmaatschappij met het Amerikaanse technologie- en onderhoudsbedrijf United Technologies Corporation (UTC). Wel zegt KLM te streven naar een vorm van samenwerking met UTC.

Yahoo lijdt verlies en schrapt banen
Bij internetbedrijf Yahoo zullen 430 banen verdwijnen, 15 procent van het personeel. Het bedrijf boekte in het eerste kwartaal een nettoverlies van 11,5 miljoen dollar bij een omzet van 180,2 miljoen dollar. Dat heeft Yahoo gisteren bekendgemaakt.

ECB: risico van recessie niet reëel
Er is geen sprake van risico van een wereldwijde recessie en de Europese Centrale Bank voelt geen aandrang spoedig de rente omlaag te brengen. Met die boodschap heeft president Duisenberg van de ECB het besluit van de centrale bank toegelicht om de rente niet te verlagen.

College weg in Hilversum
Het Hilversumse college van B en W is gisteravond opgestapt nadat de gemeenteraad een voorstel voor de financiering van twee busbanen had verworpen. De stem van een lid de fractie van coalitiepartij VVD gaf de doorslag.

Strengere aanpak jonge asielzoeker
Alleenstaande minderjarige asielzoekers die bij aankomst in Nederland geen plausibel vluchtverhaal hebben of aantoonbaar liegen over hun identiteit of afkomst, worden resoluut teruggestuurd. Hun leeftijd is dan geen reden meer om ze hier op te vangen. Dat stelt staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) voor in een nota waar de ministerraad zich vandaag over buigt.

WAO-keuring alleen door arts
Het experiment waarbij niet-artsen WAO-keuringen verrichten, wordt beperkt. Dat heeft staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) op aandringen van de Tweede Kamer besloten. De verpleegkundigen, een fysiotherapeut en een psycholoog die aan het experiment meedoen, mogen alleen nog herbeoordelingen doen.

Zon
Morgen zonnige perioden en droog. Middagtemperatuur 8 graden. Matige tot vrij krachtige noordenwind. Vooruitzichten voor het paasweekend: zaterdag koud, droog, wat zon. Zondag regen, maandag een enkele bui. Koud, rond 7 graden en matige tot krachtige noordwestenwind.


NRC Webpagina's
12 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad