U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Yahoo lijdt verlies en schrapt banen
Bij internetbedrijf Yahoo zullen 430 banen verdwijnen, ofwel 15 procent van zijn personeel. Het bedrijf boekte in het eerste kwartaal een nettoverlies van 11,5 miljoen dollar.

'Clippy' kan nu uit
Iedereen die gebruik maakt van het Officepakket van Microsoft wordt zo nu en dan, meestal op de meest ongelukkige momenten, geconfronteerd met een paperclip die komt vertellen hoe de Officesoftware moet worden gebruikt. Van die ervaringen is de softwareproducent uit Richmond inmiddels ook op de hoogte, zo blijkt uit de plannen die Microsoft voor 'Office-assistent Clippy' heeft.

RTL 5 wordt een financiële nieuwszender
RTL 5 wordt vanaf 5 juni tussen 9 uur 's ochtends en 6 uur 's middags een financieel-economische nieuwszender met een nieuwe naam. 's Avonds brengt RTL 5 in een nieuwsflits voor de hoofdfilm en een bulletin later op de avond het belangrijkste economische nieuws.

Poldermodel op zijn einde
"Commissarissen kunnen in de regel in een lopende onderneming niet veel klaar maken, maar als ze op kritieke momenten in het bestaan van een onderneming op een ferme wijze de bakens weten te verzetten, doen ze genoeg. Als ze ook op zulke momenten tekort schieten, verzaken ze hun verantwoordelijkheid." Dit citaaat staat niet in een van de weekbladen, maar in het boek Goudriaan in botsing met de NS, van Arie van der Zwan.

Winst Audax 30 procent hoger
Audax, uitgever van onder meer HP/De Tijd en eigenaar van de AKO- boekwinkels, heeft vorig jaar een stijging van de nettowinst geboekt met 31 procent tot 8,3 miljoen gulden. Het bedrijf denkt dat het resultaat dit jaar verder omhoog kan gaan. De omzet nam slechts licht toe, met 1,5 procent tot ruim 498 miljoen. (ANP)

KPN haalt geld op voor E-Plus
Telecombedrijf KPN heeft een projectfinanciering van ongeveer 2,5 miljard euro (5,5 miljard gulden) voor de Duitse dochter E-Plus losgekregen van twintig banken. Daarmee wordt een schuld van 1,5 miljard euro afgelost. Het overige geld wordt gebruikt om het mobiele netwerk uit te breiden. (ANP)

Amazon neemt Borders.com over
's Werelds grootste webwinkel Amazon.com gaat Borders.com exploiteren, de website van de Amerikaanse cd- en boekwinkelketen Borders. Borders.com is tot dusver verliesgevend en drukt zwaar op de dalende resultaten van het moederbedrijf. (AP)


Het Schots nationalisme bloeit volop. Twee jaar geleden kreeg het parlement in Edinburgh meer bevoegdheden. Op dit moment geven de deelregeringen vorm aan hun grotere zelfstandigheid. Zo hoeven Schotse studenten op Schotse universiteiten bijvoorbeeld niet langer collegegeld te betalen. De BBC heeft een fraaie online documentaire over de geschiedenis van de Schotten.
(www.bbc.co.uk/history/scottishhistory)

NRC Webpagina's
12 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad