U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Achtergronden en links

Verzet tegen ruimingen Kootwijkerbroek houdt aan

KOOTWIJKERBROEK, 13 APRIL. Inwoners van Kootwijkerbroek blijven zich verzetten tegen de ruimingen door de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV). Vrijdag richtten zij weer een blokkade op in het dorp. Donderdag heeft de politie vier boeren aangehouden die zich verzetten tegen de komst van de RVV.

Enkele tientallen actievoerders staken vrijdagmorgen een kleine blokkade in brand. Ook hingen zij dode beesten in de bomen. De politie onderzoekt waar de kadavers vandaan komen. De RVV kon vrijdag gewoon aan het werk op de boerderijen, omdat die via een andere weg ook bereikbaar waren. Bij de boerderijen waar geruimd wordt, staat de hele week politie om te voorkomen dat de RVV'ers in moeilijkheden raken.

Donderdag hield de politie boeren aan die weigerden mee te werken met de ruimingen. Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een boer die de staldeur niet open wilde doen, een veehouder die de koeien de wei injoeg en twee agrariërs die de RVV niet op hun erf wilden toelaten. De boeren kregen een boete voor hun gedrag.

Politie, ministerie en rijksdienst hebben donderdag overlegd met de predikanten in het dorp of er op Goede Vrijdag geruimd kon worden. De predikanten hadden daar geen bezwaar tegen, zolang de RVV maar voor de avond verdwijnt uit het streng-christelijke dorp. (ANP)

NRC Webpagina's
13 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad