U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

China laat 24 Amerikanen gaan
China heeft vanmiddag gezegd de 24 bemanningsleden van een Amerikaans spionagevliegtuig vrij te laten, nadat Washington eerder zijn "diepe spijt" heeft betuigd over het incident met een Chinees gevechtsvliegtuig.

Drie verdachten beursfraude vrijuit
De Amsterdamse rechtbank heeft vanmiddag drie verdachten in de beursfraudeaffaire vrijgesproken. Het vonnis is een tegenslag voor het openbaar ministerie omdat het zal doorwerken in de komende rechtszaken tegen de hoofdverdachten in 'Operatie Clickfonds'.

Ook in Friesland MKZ ontdekt
Op een melkveebedrijf in het Friese dorp Ee, ten oosten van Dokkum, is een nieuw geval van mond- en klauwzeer (MKZ) vastgesteld. Het is het eerste geval in het noorden van het land. Bestuurders spreken van een "ramp voor Friesland".

Kabinet: studie naar 'terugsturen' van Antillianen
Het kabinet wil criminele Antilliaanse jongeren die hier hun straf hebben uitgezeten kunnen 'verwijderen'. Minister Van Boxtel (Integratiebeleid) maakte vanochtend in de Tweede Kamer bekend dat zijn collega Korthals (Justitie) laat onderzoeken wat de juridische mogelijkheden zijn een rijksgenoot een 'ongewenstverklaring' te geven en hem zo als persona non grata naar de Antillen terug te sturen. Als over de juridische aspecten duidelijkheid bestaat is het de vraag of het ook wenselijk is, aldus Van Boxtel.

Tractebel doet bod op GTI
Het Belgische nutsbedrijf Tractebel heeft een 'vriendelijk' bod uitgebracht op technisch dienstverlener GTI. Het bod ligt 43 procent boven de koers van gisteren.

Reclame Legio is 'misleidend'
Bank Labouchere heeft potentiële beleggers 'onvoldoende' voorgelicht over te verwachten dividenduitkeringen in zijn advertenties voor de 'WinstverDriedubbelaar' van Legio. Dit zegt de Reclame Codecommissie.

Senaat stemt voor euthanasiewet
De Eerste Kamer heeft met 46 tegen 28 stemmen ingestemd met het wetsvoorstel dat artsen die euthanasie verrichten onder voorwaarden vrijwaart van strafvervolging.

Wegener verkoopt popzender TMF
Uitgeverij Wegener verkoopt het Nederlandse televisiestation The Music Factory (TMF) voor een onbekend bedrag aan de Amerikaanse populaire zender MTV.

Groei neemt af
De gemiddelde economische groei in de hele wereld neemt sterk af, van 4 procent vorig jaar tot 2,4 procent dit jaar. Dit voorspelt de jaarlijkse Global Economic Outlook van de Verenigde Naties.

Timmer weg
Marianne Timmer heeft besloten te breken met de sponsor van de commerciële schaatsploeg DSB. De tweevoudig olympisch kampioene van 1998 rijdt volgend seizoen voor een privé-sponsor.

Enkel buitje
Morgen bewolking en plaatselijk een bui. Temperatuur 8 graden. Matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Vooruitzichten t/m maandag: opklaringen en op vrijdag kans op een (winterse) bui. Maxima 7 graden, 's nachts in het binnenland lichte vorst. Zondag wisselvallig en iets warmer.


NRC Webpagina's
11 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad