U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Zuiden niet besmet met MKZ-virus
De dreiging van mond- en klauwzeer in de varkensrijke provincies Noord-Brabant en Limburg is geweken. Dat heeft minister Brinkhorst (Landbouw) gisteredeeld.

'Doverchauffeur' krijgt 14 jaar
De Nederlandse chauffeur Perry W. (33) is gisteren in het Engelse Maidstone door rechter A. Moses veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar. De jury heeft hem schuldig bevonden aan de dood van 58 Chinese illegalen die vorig jaar in zijn vrachtwagen op weg naar Dover zijn overleden, en aan samenzwering inzake mensensmokkel.

Beslag op Cézanne in de Kunsthal
De rechtbank in Rotterdam heeft gisteren beslag gelegd op een schilderij van Paul Cézanne, dat in de Kunsthal in Rotterdam hangt. Dat gebeurde namens de erfgenamen van de Franse, joodse kunsthandelaar Josse Bernheim.

Informant Kris J. veroordeeld tot twaalf jaar
De Haarlemse rechtbank heeft de man die volgens justitie jarenlang werkte als informant van het IRT-politieteam, vandaag veroordeeld tot een straf van twaalf jaar en een miljoen gulden boete wegens grootschalige drugshandel. De 39-jarige Krishnapersad J. is volgens de rechtbank ook gestraft omdat hij de "onmiskenbare leider" is van een criminele organisatie. Ook wordt hem het omkopen van voetballers en illegaal gokken verweten.

Inflatie stijgt tot 4,6 procent
De inflatie in Nederland is in maart verder gestegen, tot 4,6 procent op jaarbasis. Daarmee heeft Nederland nog steeds het hoogste inflatiecijfer in de Europese Unie. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen gemeld. Met dit percentage zet de inflatie zijn scherpe opwaartse beweging voort.

China blijft bij eis excuus Amerika
Peking houdt vast aan de eis dat de Amerikaanse regering formele excuses moet aanbieden voor de botsing zondag van een Amerikaans spionagevliegtuig met een Chinees gevechtsvliegtuig. Tegelijkertijd echter kregen Amerikaanse diplomaten toestemming voor een tweede bezoek aan de 24-koppige bemanning van het vliegtuig.

KLM ziet daling van passagiers
KLM is de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die naar buiten komt met negatieve gevolgen van de teruglopende groei van de Amerikaanse economie. Gisteren maakte KLM bekend dat het aantal passagiers op alle routes in maart met twee procent is teruggelopen in vergelijking met maart 2000.

Guy Georges krijgt levenslang
De Franse seriemoordenaar Guy Georges die in Parijs zeven vrouwen verkrachtte en doodde, onder wie twee Nederlandse, is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. In de rechtszaal suggereerde hij gisteren dat hij zelfmoord zal plegen.

VNU ziet af van uitgifte aandelen
Uitgever VNU, bekend van Intermediair en de Libelle, ziet af van een eerder aangekondigde emissie van nieuwe aandelen voor een half miljard euro. In plaats daarvan wil de uitgever nu een lening plaatsen van ongeveer 800 miljoen euro (1,8 miljard gulden).

Preparaat tegen eczeem baby's
Finse onderzoekers hebben een bacteriepreparaat ontwikkeld dat de kans op eczeem bij baby's die daarvoor aanleg hebben halveert. Dit moet worden geslikt door aanstaande moeders en de pasgeborenen.

Enkele buien
Vanavond en vannacht regen en een stevige wind. Morgen overdag perioden met zon, maar landinwaarts ook een bui. Maxima rond 12 graden. Vooruitzichten tot en met woensdag: Vooral de eerste dagen wisselvallig, maar ook af en toe zon. Temperaturen rond normaal.


NRC Webpagina's
6 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad