U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Arbitrage na dialoog van doven bij NTV
Na een dialoog van doven tussen de journalisten van de onafhankelijke Russische tv-zender NTV en de deze week aangetreden nieuwe leiding is gisteren besloten tot arbitrage.

UPC: geen optiewinst Riordan
Hoeveel heeft John Riordan, de op één na hoogste manager van kabel-, telefoon- en internetbedrijf UPC, vorig jaar verdiend op zijn opties op aandelen UPC? Ruim 50 miljoen euro, zo valt op te maken uit gegevens die UPC bij de Amerikaanse beurscommissie SEC heeft gedeponeerd.

Racen tegen je betere ik
Vrij kort na elkaar zijn er drie zeer aan elkaar gewaagde Formule 1- spellen uitgekomen: twee voor de PlayStation 2 en één voor de Dreamcast. Het drietal betekent vooral in beeldkwaliteit een flinke stap vooruit - eindelijk op een spelcomputer de graphics van een pc met 3D-videokaart!

Zimbabwe: vrije media onder vuur
Drie journalisten van de enige onafhankelijke krant in Zimbabwe, The Daily News, zijn gisteren ondervraagd door de politie. Zij worden beschuldigd van smaad. Volgens redacteur Geoff Nyarota is de beschuldiging onderdeel van een "voortdurende" regeringscampagne tegen de onafhankelijke pers. Woensdag werd de vrijheid van onafhankelijke radio- en televisiezenders per wet ingeperkt: omroepvergunningen voor onafhankelijke radio- en televisiestations kunnen elk moment weer ingetrokken worden. Donaties uit het buitenland zijn verboden en lokale zenders mogen geen politieke onderwerpen ter sprake brengen. (AP)

Yahoo stapt in muziekdienst
Internetbedrijf Yahoo heeft een overeenkomst gesloten met Vivendi Universal en Sony Music om muziek op afroep beschikbaar te stellen. Daarvoor doet Yahoo zaken met Duet, een gezamenlijke onderneming van beide muziekbedrijven. De dienst begint komende zomer. Yahoo duikt met de muziekbedrijven in het gat dat Napster, de populaire aanbieder van muziek via internet, noodgedwongen openlaat. Napster mag sinds kort niet meer alle muziek aanbieden. Het bedrijf is gedwongen een filter te plaatsen, waardoor ongeveer de helft van de bestanden geblokkeerd is. (Reuters, ANP)

Mobiel betalen bij Postbank
Klanten van de Postbank kunnen binnenkort rekeningen betalen via de mobiele telefoon. De bank begint met telecombedrijf Telfort een dienst waarbij via het mobieltje geld van de ene rekening naar de andere kan worden overgemaakt, zo werd vandaag bekend. Ook kunnen rekeninghouders zien hoeveel er nog op de rekening staat en informatie over effecten opvragen. De Postbank stelt vanaf de zomer 500.000 geavanceerde mobiele telefoons (WAP) beschikbaar. (ANP)

Subsidie voor satelliet Galileo
De Europese Unie reserveert 100 miljoen euro (ruim 220 miljoen gulden) voor de ontwikkeling van Galileo, een satellietsysteem voor verkeersnavigatie. Het project kost in totaal 7 miljard gulden, waarvan de helft door het bedrijfsleven moet worden betaald. Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië stellen dat als voorwaarde. Als de private bijdragen op tijd worden toegezegd kan het project in december beginnen, anders wordt het afgeblazen. (ANP)

Endemol schrapt 82 banen
Amusementsbedrijf Endemol is van plan 82 van de ruim achthonderd banen in Nederland te schrappen. Het bedrijf wil de dochterbedrijven Joop van den Ende TV Producties en John de Mol Producties samenvoegen tot Endemol Nederland. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten, aldus Endemol gisteren. (ANP)


Vertragingen, gebrek aan zitplaatsen en stakingen: de treinreiziger heeft het niet altijd makkelijk. De overheid en spoorbedrijven proberen hun zaken op orde te krijgen. Met wisselend succes. In Dossier Spoorwegen op de website van NRC Handelsblad een discussie: zijn de stakingen rechtvaardig? Van de 315 deelnemers tot nu toe vindt ruim zeventig procent van niet. In het dossier verder achtergronden en links naar interessante websites.
(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
6 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad