U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Treinverkeer plat door stakingen
De staking van de machinisten en conducteurs bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft het treinverkeer in een groot deel van het land platgelegd. Intercity's en sneltreinen reden vandaag vrijwel niet.

Peking accepteert spijtbetuiging Amerika
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell heeft zijn Chinese ambtsgenoot schriftelijk spijt betuigt over het omkomen zondag van een Chinese piloot na een botsing met een Amerikaans spionagevliegtuig. Van Chinese zijde is de spijtbetuiging ontvangen als "een stap in de goede richting". Daarmee lijkt de oplopende spanning tussen beiden mogendheden voor het eerst sinds zondag wat te verminderen.

Taalruzie met België
De Nederlandse ambassadeur in Brussel, Antoine van Dongen, voelt zich "bezeerd". En de Vlaamse minister-president, Patrick Dewael, is op zijn beurt weer "ontstemd".

Vragen in Kamer over aanzoek kroonprins
De Tweede-Kamerfracties van D66, GroenLinks en de SP willen opheldering van premier Kok over de vraag of prins Willem-Alexander de regering "voor een voldongen feit heeft geplaatst" door Máxima Zorreguieta op 19 januari ten huwelijk te vragen. De prins zou dit hebben gedaan voordat Kok had aangegeven dat hij de ministeriële verantwoordelijkheid voor een huwelijk kon dragen.

Top van Content hoort jaar cel tegen zich eisen
Het openbaar ministerie heeft vanmorgen in de voorkenniszaak rond Content een onvoorwaardelijke celstraf van een jaar en 100.000 gulden boete geëist tegen voormalig president-commissaris A. Maas. De twee ex-directieleden van het uitzendbedrijf hoorden dezelfde straf tegen zich eisen.

Brussel staat vaccinatie in dierentuin toe
Bedreigde diersoorten in dierentuinen die vatbaar zijn voor mond- en klauwzeer, mogen onder strikte voorwaarden worden gevaccineerd. Het Permanent Veterinair Comité van de Europese Unie heeft gisteren ingestemd met een voorstel hierover van de Commissie. Het gaat om dierentuinen binnen een straal van 25 kilometer van een plaats waar mond- en klauwzeer is geconstateerd.

Conflict bij ING over sociaal plan
De centrale ondernemingsraad van ING heeft het conflict tussen de bankverzekeraar en de vakbonden over een sociaal plan op scherp gezet. Als zij er binnen 30 dagen niet uitkomen, stapt de raad naar de ondernemingskamer.

Kamer ruziet over Ombudsman
De VVD-fractie in de Tweede Kamer heeft woensdag de frontale aanval ingezet op de Nationale Ombudsman en zijn rapport over asielzoekers. Daarin uitte hij scherpe kritiek op de omstandigheden in de aanmeldcentra voor asielzoekers.

Weer conflict Volendams café
Eigenaar J. Veerman is zonder vergunning aan een verbouwing begonnen in bar Wir War, onder zijn afgebrande café 'tHemeltje. De gemeente Volendam heeft hem opgedragen het illegale bouwsel te slopen.

Felle kritiek van Jospin op Bush
De Franse premier Jospin heeft felle kritiek op het buitenlandse beleid van de Amerikaanse regering. In een vraaggesprek zegt hij dat president Bush zich te weinig aantrekt van de internationale gemeenschap.

Levenslang
Voor de Amsterdamse rechtbank is vanochtend levenslang gevangenisstraf geëist tegen een 37-jarige Haarlemmer wegens het plegen van vier moorden in de Haarlemse seksclub Esther, vorig jaar.

Davis-Cup
Het Nederlands tennisteam moet in de kwartfinale van het Davis- Cuptoernooi tegen Duitsland Sjeng Schalken missen in het eerste enkelspel. De Duitsers missen T. Haas.

Tijdelijk droog
Vanavond en vannacht regen en aan zee krachtige tot harde wind. Morgen overdag enige tijd droog met wat zon. Matige tot krachtige zuidwestenwind en maxima rond 12 graden. Vooruitzichten tot en met dinsdag: aanhoudend wisselvallig en normale temperaturen van 11 graden.


NRC Webpagina's
5 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad