U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Telegraaf stopt met news.nl

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 5 APRIL. De gratis middagkrant News.nl van uitgever De Telegraaf is gisteren voor het laatst verschenen. "Het aantal advertenties was beneden peil", zegt L. van Aken van de uitgever. "En ook de distributie van een landelijke krant in de middag is moeilijk. Als je om twee uur uit Amsterdam vertrekt met kranten weet je niet hoe laat je in Rotterdam aankomt."

Het opheffen van het verliesgevende News.nl is de eerste concrete invulling van een bezuinigingsprogramma dat de uitgever vorige maand aankondigde bij de publicatie van de jaarcijfers. De Telegraaf gaat in de kosten snijden omdat de advertentie-inkomsten de eerste maanden van dit jaar fors tegenvielen. Afgelopen jaar is de winst met 25 procent gedaald tot 107 miljoen gulden door de investeringen in internet (60 miljoen gulden) en de gratis krant Spits.

De gratis ochtendkrant Spits, die waarschijnlijk al dit jaar uit de aanloopverliezen is, krijgt nu een deel van het budget dat voor News.nl was gereserveerd. De meesten van de dertig medewerkers van News.nl krijgen elders in het concern een baan aangeboden.

News.nl bestaat sinds eind augustus 2000 en heeft een oplage van ongeveer 100.000 stuks. Spits heeft een oplage van tussen de 350.000 en 400.000 stuks. De belangrijkste concurrent is Metro, een Scandinavisch initiatief dat inmiddels vanuit Londen wordt geleid, en heeft een oplage van 345.000. Spits en Metro verschenen voor het eerst in juni 1999.

NRC Webpagina's
5 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad