U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  B I N N E N L A N D
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Achtergronden en links

Donderdag huwelijksdebat

Door onze politieke redactie
DEN HAAG, 3 APRIL. De Tweede Kamer debatteert donderdag over de brief van Kok over het voorgenomen huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, het rapport van Michiel Baud over de Argentijnse Videla-dictatuur en de rol van Jorge Zorreguieta daarin. Dat is vanochtend in een vergadering van de fractievoorzitters met Kamervoorzitter Van Nieuwenhoven besloten.

De PvdA, GroenLinks, het CDA en D66 zetten bij het debat hun fractieleiders in, bij de VVD is de woordvoerder Kamerlid Te Veldhuis, met fractievoorzitter Dijkstal op de achtergrond.

De Kamervoorzitter greep onmiddellijk in, nadat over de datum van het eerste debat over het kroonprinselijk huwelijk interne discussie was ontstaan. GroenLinks-fractieleider Rosenmöller, die in de discussie over Zorreguieta eerder een belangrijke rol had vervuld, liet aanvankelijk weten donderdag verhinderd te zijn wegens een bezoek aan Peru. Hij had voorgesteld al woensdag te debatteren, maar daar waren de andere partijen niet voor te porren. Het debat van donderdag staat los van de parlementaire behandeling van de Toestemmingswet voor het koninklijk huwelijk, waarover Eerste- en Tweede Kamer in verenigde vergadering moeten beslissen.

Volgens ingewijden wordt aan het desbetreffend wetsontwerp nog geschreven, en zal het de Kamers op een later tijdstip dit jaar bereiken.

Volgende week dinsdag komen de beide Kamers van de volksvertegenwoordiging bijeen voor de Toestemmingswet voor het huwelijk van prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst.

NRC Webpagina's
3 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad