U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kroonprins en Máxima trouwen dit jaar
Prins Willem-Alexander (33) trouwt nog dit jaar met Máxima Zorreguieta (29). De vader van Máxima zal niet aanwezig zijn bij de feestelijkheden rondom het aanstaande huwelijk. Ook vandaag, bij de officiële aankondiging van de verloving, ontbreekt Jorge Zorreguieta onder druk van aanhoudend protest tegen zijn politieke verleden in dienst van de Argentijnse militaire dictatuur (1976-1982).

Arafats Fatah dreigt met aanvallen in Israël
De Fatah-beweging van de Palestijnse leider Yasser Arafat heeft voor het eerst openlijk gedreigd aanvallen uit te voeren binnen Israël als het Israëlische leger doelen in Palestijnse steden blijft aanvallen.

Duitse klachten over illegale veetransporten
Nederlandse veetransporteurs vervoeren illegaal varkens naar Duitsland. Dat zegt directeur J. Sümpelmann van de landbouworganisatie in de Kreis Borken, de Duitse grensstreek met de Achterhoek. Duitse boeren posten bij grensovergangen sinds afgelopen dinsdag een Nederlandse vrachtwagen werd gesignaleerd, die bij Winterswijk met levende varkens de grens was gepasseerd.

Grote kans op drie dagen spoorstakingen
De kans is groot dat het treinverkeer volgende week drie dagen stil komt te liggen. Na vakbond VVMC heeft ook FNV Bondgenoten een ultimatum gesteld aan de Nederlandse Spoorwegen. Minister Netelenbos (Verkeer) onderneemt zondag in een overleg met de NS-leiding een laatste poging om acties te voorkomen.

Onenigheid over aanpak klimaat
De Amerikaanse president George W. Bush en de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder hadden tijdens een overigens "constructieve" bespreking gisteren in het Witte Huis een "openhartig" meningsverschil over het klimaatverdrag van Kyoto.

Geweld slaat over naar Zuid-Kosovo
Voor het eerst in het Macedonische conflict zijn mortieren en granaten afgeschoten op de Kosovaarse zijde van de grens. Daarbij kwamen drie burgers om het leven.

Rellen Koerden rond Binnenhof
De Haagse politie heeft gisteren zeven Koerden gearresteerd tijdens een uit de hand gelopen demonstratie. Tien agenten raakten gewond, van wie er één een kaak brak.

Philips wil telefonie verkopen
Philips is bereid zijn divisie voor mobiele telefonie te verkopen tegen een goede prijs. Dat heeft aanstaand president G. Kleisterlee gisteren gezegd. Topman Boonstra achtte de productie van zaktelefoons juist van groot belang.

Boeing ziet af van 'superjumbo'
Boeing wijzigt zijn strategie ten opzichte van de grote Europese concurrent Airbus en ziet af van de productie van een 747-X voor 525 passagiers die het had moeten opnemen tegen Airbus' A380 voor 555 passagiers.

PCM wil in opleidingen
Uitgever PCM oriënteert zich op de overname van een aantal opleidingsinstituten. 'Opleidingen' moet de derde pijler worden van het concern, naast kranten en boeken.

Lente nadert
Morgen vanuit het westen bewolkt en vooral in het noordwesten enige lichte regen. Matige, aan zee soms krachtige zuidwestenwind. Maxima 11 tot 15 graden. Vooruitzichten tot en met woensdag: Geleidelijk meer zon en hogere temperaturen. Maandag en dinsdag rond 18 graden.


NRC Webpagina's
30 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad