U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Israël doelwit van reeks aanslagen
Bij een nieuwe Palestijnse zelfmoordaanslag zijn vanochtend bij de Israëlische stad Kfar Saba drie doden gevallen, onder wie de dader.

Duitse activisten op de rails
Voor het eerst zijn actievoerders erin geslaagd de best beveiligde trein van Duitsland tot stilstand te dwingen. De castor-trein met radioactief afval uit Duitse kerncentrales bleef vannacht steken in de bossen bij Lüneburg.

Vijf 'bodemsaneerders' vervolgd
Vijf (ex-)medewerkers van het Service Centrum Grond (SCG), een semi- ambtelijk lichaam dat voor het ministerie van Milieuhygiëne wettelijke taken uitvoert in de bodemsanering, worden strafrechtelijk vervolgd wegens het afgeven van valse grondverklaringen.

Nieuwe gevallen van MKZ bij Oene
Het aantal met mond- en klauwzeer besmette bedrijven is vanmorgen met twee nieuwe gevallen in de regio Oene opgelopen tot zeven. Dat heeft het ministerie van Landbouw vanmiddag bevestigd.

VS zien niets in protocol milieu
De Amerikaanse regering beschouwt het Kyoto Protocol, waarin afspraken zijn vastgelegd over de terugdringing van de uitstoot van kooldioxide, als achterhaald.

'Eerste opvang van asielzoekers is zorgwekkend'
De opvang van asielzoekers in aanmeldcentra is 'zorgwekkend'. Dat concludeert de Nationale Ombudsman, mr. R.Fernhout, na onderzoek in aanmeldcentra op Schiphol, Rijsbergen, Zevenaar en Ter Apel.

Meevaller van fiscus voor KPN
De Nederlandse overheid kent het door schulden geplaagde KPN een belastingvoordeel toe van ongeveer 150 miljoen euro (331 miljoen gulden). Daardoor kan de winst per aandeel van KPN dit jaar ruim 40 procent hoger uitkomen dan waarop analisten rekenden.

'Veel sterfgevallen door pijnstillers'
Toediening van pijnbestrijdende middelen zoals morfine is volgens artsen de doodsoorzaak in bijna 20 procent van alle sterfgevallen.

Seriemoordenaar bekent schuld
De Fransman Guy Georges, aangeklaagd voor een serie moorden en verkrachtingen in het oostelijk deel van Parijs, heeft gistermiddag een bekentenis afgelegd. Op de zevende dag van zijn proces gaf hij toe zeven vrouwen te hebben omgebracht, onder wie de Nederlandse Agnes Nijkamp en Hélène Frinking.

Brand bij slachterij opgeëist
Het Dierenbevrijdingsfront (DBF) zegt verantwoordelijk te zijn voor de brand, afgelopen zondag, bij de varkensslachterij Dumeco in Boxtel. DBF heeft de claim neergelegd in een brief aan het actieblad Ravage. Door de brand, die het Brabantse bedrijf gedeeltelijk in de as legde, ontstond een schade van vele tientallen miljoenen guldens.

Moordenaar M. Pieck: 18 jaar cel
De 38-jarige Jan H. is gisteren door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot 18 jaar celstraf en tbs wegens het doden en verkrachten van Maartje Pieck (15) uit Kampen.

Consument in VS minder somber
Amerikaanse consumenten zijn optimistischer over de toekomst van de economie dan werd aangenomen. Ook president Bush liet zich gisteren positief uit over de economische omstandigheden.

Stroom Californië kwart duurder
Onder luide protesten van het aanwezige publiek heeft de Public Utilities Commission van de staat Californië gisteravond besloten de stroomtarieven met gemiddeld 25 procent te verhogen.

Regen
Morgen overwegend bewolkt en perioden met regen. Maximumtemperaturen rond 8 graden. Matige wind uit diverse richtingen. Vooruitzichten tot en met maandag: Eerst nog af en toe een bui. Vanaf zondag droog en perioden met zon. Maximumtemperaturen oplopend tot rond 15 graden.


NRC Webpagina's
28 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad