U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
NS

NS en vakbonden weer in gesprek over conflict

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 28 MAART. De directie van de Nederlandse Spoorwegen en de vakbonden FNV, CNV en machinistenbond VVMC hebben deze ochtend vanaf half tien voor het eerst sinds weken weer overleg over het arbeidsconflict bij NS. Minister Netelenbos had NS gesommeerd de patstelling tussen de partijen te doorbreken.

Hoe dat zou moeten gebeuren is nog niet duidelijk. De NS-directie wil met de bonden praten over het instellen van een arbitragecommissie die het conflict moet gaan beslechten. Het is een oud voorstel, waar de bonden zich al eerder tegen verzetten. FNV en VVMC hebben al gezegd op te stappen als niet alle onderwerpen op tafel kunnen worden gelegd. Zij willen dat NS de invoering van de dienstregeling per 10 juni uitstelt. Een voor NS onbespreekbaar onderwerp.

Volgens FNV is de actiedreiging dan ook niet van de baan. De bonden zijn druk bezig met het voorbereiden van ‘klantvriendelijke' acties, waarbij reizigers volgende week gratis met de trein kunnen reizen. FNV overlegt morgen met haar leden wat ze gaat doen.

NRC Webpagina's
28 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad