U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Dossier Vredesproces Midden-Oosten

Zelfmoordaanslag in Jeruzalem

JERUZALEM, 27 MAART. De Israëlische hoofdstad Jeruzalem is dinsdag voor een tweede keer opgeschrikt door een explosie. Bij een zelfmoordaanslag op een bus in de wijk French Hill in het noorden van de stad zouden een dode en verscheidene gewonden zijn gevallen, aldus de politie.

Door de kracht van de bom werd een deel van de bus opengereten. Volgens de Israëlische media is de dode de dader. Dertien gewonden zijn naar ziekenhuizen in de buurt vervoerd. De chauffeur raakte levensgevaarlijk gewond.

,,Een man met een tas stapte een bus van lijn 6 binnen. De passagiers vonden dat de man zich verdacht gedroeg. Hij verliet de bus direct weer waarna de explosie plaatshad'', aldus een woordvoerder van de politie.

Eerder op de dag raakten zeker drie mensen gewond bij een andere aanslag in de stad. Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een aanslag met een autobom in de wijk Talpiot. De auto, die waarschijnlijk is gestolen, was geparkeerd bij een populair winkelcentrum.

Op het moment van de ontploffing waren er nog relatief weinig mensen op straat, maar de ochtendspits was al in volle gang. Een van de gewonden is een inzittende van een passerende bus. Ook een passant en een autobestuurder liepen verwondingen op.

De aanslag is opgeëist in een telefoontje naar het persbureau Reuters. De beller verklaarde dat de Islamitische Jihad verantwoordelijk is voor de ontploffing.

Israël is de afgelopen tijd herhaaldelijk opgeschrikt door aanslagen die verband zouden houden met de opstand in de bezette Palestijnse gebieden.

De materiële schade van de aanslag is betrekkelijk gering. Winkelruiten sneuvelden, en een bus raakte lichtbeschadigd. De auto waarin in de bom verstopt zat is volledig verwoest.(AFP/DPA/RTR)

NRC Webpagina's
27 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad