U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Spoor in Frankrijk genegeerd
Landbouw laks bij zoeken besmet vee Het ministerie van Landbouw had een week eerder de oorzaak van mond- en klauwzeer in Nederland kunnen achterhalen. Controleurs van het departement verzuimden de route van besmet vee na te gaan.

Melk mag weer worden gehaald
Vanaf vandaag 12.00 uur wordt het vervoersverbod voor dieren en dierlijke producten versoepeld. Rond vijf besmettingshaarden blijven gesloten gebieden bestaan van tien kilometer omtrek waarin strengere regels gelden.

Wizzl-winkels NS op stations in het buitenland
De Nederlandse Spoorwegen gaan de stationswinkels Wizzl op grote schaal exploiteren in het buitenland. Eind volgend jaar moeten in Duitsland ongeveer 45 Wizzl-winkels in gebruik zijn, bijna evenveel als in Nederland. NS is tevens met Britse en Italiaanse spoorwegbedrijven in gesprek om ook daar de stationswinkels te vestigen.

Kabinet erkent falen overheid bij vuurwerkramp
Het kabinet neemt de volle verantwoordelijkheid voor het falen van de overheid in de aanloop naar de vuurwerkramp in Enschede in mei vorig jaar. Dat heeft minister De Vries (Binnenlandse Zaken) gisteren gezegd in een toelichting bij de reactie van het kabinet op het rapport van de commissie Oosting.

Belgrado levert Serviër uit
De Servische politie heeft gisteren de Bosnisch Serviër Milomir Stakic, voormalig burgemeester van Prijedor, gearresteerd en uitgeleverd aan het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Het is voor het eerst dat Joegoslavië actief heeft meegewerkt aan uitlevering.

Inkomen top nv wordt openbaar
Inkomens van bestuurders en commissarissen van open naamloze vennootschappen, waaronder alle beursgenoteerde vennootschappen, moeten openbaar worden gemaakt. Dat heeft het kabinet besloten. De inkomens van bestuurders en commissarissen moeten afzonderlijk worden opgenomen in jaarverslagen.

Nuon uit Vitesse
Hoofdsponsor Nuon verbreekt eind dit seizoen alle banden met eredivisieclub Vitesse. Het energiebedrijf betaalt nog wel acht miljoen gulden aan de Arnhemse club.

Fris
Weersverwachting voor dit weekeinde: Droog, maar vanavond in het zuiden mogelijk wat regen. Morgen overdag vrijwel droog met wolkenvelden, vooral in het noorden af en toe zon. Maxima tussen 4 graden in Groningen tot 8 in Limburg. Matige tot krachtige noordoostenwind.


NRC Webpagina's
24 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad