U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

ME lijkt te veel op WE, vindt de rechtbank
De Holland Media Groep mag Veronica van de rechter over ruim een week niet omdopen in ME. Die naam lijkt te veel op WE, de naam van de kledingzaken van winkelbedrijf WE International.

Kabinet: desnoods toch veiling alle FM- frequenties
Het kabinet heeft gisteren besloten "een poging te doen" om de radiofrequenties volgens het advies van de commissie-Bouw te verdelen onder commerciële zenders.

Weer 4.000 banen weg bij Motorola
otorola, de op één na grootste maker van mobiele telefoons ter wereld, schrapt nog eens vierduizend banen. Daarmee komt het totaal aantal banen dat vanaf december moet verdwijnen op 22.000.

Gratis bezwaar maken tegen WOZ-aanslag via internet In het verleden zijn veel bezwaarschriften tegen een WOZ-beschikking gegrond verklaard. Lijkt uw WOZ-waarde u te hoog?

Nokia koopt aandelen terug
Het Finse Nokia wil voor 1,45 miljard euro (3,19 miljard gulden) aan eigen aandelen terugkopen. 's Werelds grootste producent van mobiele telefoons wil daarmee overnemingen financieren of aandelen intrekken. Dat heeft Nokia gisteren bekendgemaakt. Het concern kreeg afgelopen woensdag toestemming van zijn aandeelhouders om maximaal 50 miljoen aandelen terug te kopen. De terugkoop vangt op zijn vroegst 30 maart aan. (Bloomberg)

Vivendi verkoopt belang aan AOL
PARIJS, 24 MAART. Het mediaconcern Vivendi Universal heeft zijn belang in AOL France terugverkocht aan AOL Time Warner voor 725 miljoen dollar in aandelen. Daarmee is de onvlechting bereikt van banden tussen de twee bedrijven, die rivalen zijn op het gebied van de verkoop van goederen en diensten via internet. Vivendi concurreert met AOL via Vizzavi European Internet, een joint venture met het Britse concern Vodafone. (Bloomberg)


Morten, Mags en Pal: menig meisjeskamer hing in de jaren tachtig vol met posters van deze leden van de populaire band A-ha. En wie dacht dat de band uit elkaar was na het laatste geflopte album, staat voor een verrassing. Zaterdag om 19.00 uur geeft A-ha in Noorwegen een concert, en dit zal live op internet worden uitgezonden. Behalve nieuwe nummers, zullen de drie ook hits als 'Take on me' spelen. Enige minpunt van deze 'come-back' is dat deze kennelijk niet mogelijk was zonder hevige sponsoring van Mercedez-Benz.
(www.msn.nl/msnlive/AHA )

NRC Webpagina's
24 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad