U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s

Tientallen doden bij vliegtuigongeluk Antillen

POINT-A-PITRE, 25 MAART. Bij een vliegtuigongeluk op het Frans-Antilliaanse eiland Saint-Barthélémy zijn zaterdag twintig mensen om het leven gekomen. Het toestel kwam van het Nederlandse deel van buureiland Sint Maarten.

Het toestel van de luchtvaartmaatschappij Air Caraïbes is op een huis gestort. Onder de doden zijn de zeventien passagiers, twee bemanningsleden en een bewoner van het huis. Een tweede bewoner bracht het er levend vanaf.

Eerder was het bericht dat het toestel negentien passagiers had, maar dit aantal is herroepen door lokale bestuurders. De nationaliteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Alle reddingswerkers van Saint-Barthélémy, een eiland met 6800 inwoners, zijn naar de plek des onheils gedirigeerd. Volgens een woordvoerder van Air Caraïbes ontvangen de hulpverleners bijstand uit Sint Maarten.

Het tweemotorige ramptoestel onderhield een vaste verbinding tussen het prinses Julianavliegveld op Sint Maarten en Saint Barthélémy, even ten zuidoosten van het Nederlands/Franse eiland.

Landen op het vliegveld van Saint Barthélémy staat onder piloten bekend als een moeilijk avontuur. Een agent van het Franse deel van Sint Maarten zei tegen de nieuwszender CNN dat het toestel was vertrokken bij mooi weer en uitstekend zicht. (ANP)

NRC Webpagina's
25 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad