U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Meer gevallen van mond- en klauwzeer
Het aantal boerenbedrijven waar mond- en klauwzeer is vastgesteld breidt zich uit. Sinds de uitbraak in Olst, gistermorgen, is het aantal besmet verklaarde gevallen opgelopen tot drie, het aantal bedrijven waarop verdenking rust tot zes. Het virus blijkt via Frankrijk naar Nederland te zijn gekomen.

Dovertransport was voor politie geen verrassing
Er is opnieuw een sterke aanwijzing opgedoken dat de Nederlandse politie het Dover-drama, waarbij vorig jaar 58 illegale Chinezen overleden, had kunnen voorkomen. Dit blijkt uit documenten die pas deze week aan het strafdossier zijn toegevoegd. Hieruit komt naar voren dat de Rotterdamse politie op 16 juni 2000, twee dagen voor het drama, in een gesprek met officier van justitie M. Hemelaar heeft verzocht de telefoon van hoofdverdachte Gürsel Ö. af te luisteren.

Onderzoek naar voetbalmakelaar
Justitie in Antwerpen onderzoekt de betrokkenheid van algemeen manager Karel Brokken van Feyenoord Ghana Ltd, de voetbalschool van Feyenoord in het Afrikaanse Ghana, bij de handel in jonge, illegale Afrikaanse spelers.

Foute cijfers: lokalentekort
Honderden basisscholen in Nederland kampen met tekorten aan lokalen, door verkeerde en verouderde prognoses. Gemeenten, die sinds 1997 zelf beslissen hoeveel lokalen een school krijgt, ontbreekt het vaak aan deskundig personeel om prognoses te maken, of zij gebruiken verouderde modellen.

Vertrouwen in economie daalt, AEX weer lager
Het vertrouwen van Nederlandse consumenten in de economie is in maart scherp gedaald, tot het niveau van eind 1998, tijdens de Azië- crisis. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen gemeld. De daling van het vertrouwen is veel groter dan economen hadden verwacht. De AEX-index daalde vanmorgen opnieuw fors en stond rond het middaguur 3,6 procent lager op 523,15 punten. Dat is het laagste peil sinds maart 1999. Gisteren werd bekend dat ook het vertrouwen van Duitse ondernemers diep is gezakt.

Aanval op rebellen Tetovo geopend
Het Macedonische leger heeft vanochtend bij Tetovo de aanval geopend op de Albanese rebellen in de bergen. Het leger wil hen 'neutraliseren', omdat ze geen gehoor hadden gegeven aan het ultimatum zich over te geven of terug te trekken.

Servische troepen mogen in buffer
De NAVO heeft vandaag ingestemd met de toelating van Joegoslavische troepen in diverse delen van de bufferzone rond Kosovo, die tot dusverre gesloten was voor Joegoslavische en Servische eenheden. Vorige maand mochten de Serviërs voor het eerst in het uiterste zuiden van de bufferzone gaan patrouilleren.

VS wijzen zes spionnen uit
De Amerikaanse regering heeft gisteren zes Russen tot persona non grata verklaard en het land uitgewezen wegens spionage. Nog eens ongeveer 45 Russische diplomaten hebben te horen gekregen dat ze de VS op termijn 'vrijwillig' moeten verlaten.

Extreem-rechts mag betogen
Extreem-rechtse groepen mogen zaterdag in Kerkrade demonstreren. De bestuursrechter van de rechtbank in Maastricht heeft vanmorgen een demonstratieverbod van de gemeente Kerkrade geschorst.

Gasunie wil zich splitsen
Gasunie onderzoekt een splitsing van het bedrijf in een handelsdeel en een deel waarin het gasnet zit. De mogelijke splitsing is een uitvloeisel van de liberalisering van de gasmarkt.

Regenachtig
Morgen bewolkt en regenachtig, vooral in het zuiden. Maxima tussen 3 in het noorden en plaatselijk 9 in het zuiden. Zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost. Vooruitzichten tot en met dinsdag: Bewolkt en regenachtig. Maxima tussen 5 in het noorden en ruim 10 in het zuiden.


NRC Webpagina's
22 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad